Tuesday, July 7, 2009

Blog..

Sorry ye.. lma sangat tak dapat update blog. Nanti linda update blog ye. Sekarang ni tengah terlalu busy dgn projek baru. Kepada semua pembaca...jangan berhenti mengunjungi blog Linda ye..

Sementara Linda tengah cari bahan untuk update blog , kalau u all nak tinggalkan apa-apa soalan buat Linda , sila lakukan di ruangan komen ye.. InshaAllah Linda jawab. Love ya! Muahhh...

33 comments:

  1. wah projek apa tu linda?..heheheheh
    hrtu tggu gak linda dtg JB kt mjlis kawin kwn baik linda tu,kt kg maju jaya tu..tp x de lak..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. projek kawen ke kak linda hehheheee

    ReplyDelete
  3. Sis Linda,

    Nak join ge bandung camne ek??

    ReplyDelete
  4. hai..bila la nak dengar brita kawin dr kak linda ni..
    hehehe

    ReplyDelete
  5. ada projek lebih panggil bagi ar sikit... huhuhu

    ReplyDelete
  6. patut ler sepi tanpa berita kat sini...

    hanya di radio, aku dgr suaramu(cam bunyi lagu lakkss...)kekeke...

    tak sabar nak tggu linda update blog...update cepat k...adios !!

    ReplyDelete
  7. makcik linda.., projek ap plak skrg nie?

    ReplyDelete
  8. linda... jawablah pasal isu setem tu... depa dok syok aje kutuk u.... bagilah penjelasan biar clear semua....

    ReplyDelete
  9. hi Anonymous , actually Linda pun baca gak artikel tu. Baca dan hapuskan dari kotak fikiran kerana terang-terangan artikel tu ingin memalukan Linda.

    Tentang isu setem. Linda pun terkejut. Semua kena maklum,Linda ramai pekerja. Bukan Linda yang uruskan surat menyurat. Tapi maklumlah,kita manusia biasa,takde yang sempurna. Mungkin salah seorang staf linda terlepas pandang dan tidak melekatkan setem pada kiriman kad LOOK kpd wartawan tu dan kebetulan rakan wartawan yang sorang lagi pun terima perkara yang sama. Dan mereka mengamuk sebab perlu ke pejabat pos (fikir mereka surat berdaftar) dan kena bayar RM1 sebagai denda kerana surat tu tak bersetem.

    Pejabat Pos ni pun satu. Kat belakang tu ada 'if undelivered please send this letter back to this address'. Patutnya claim that RM1 from the sender...not the receiver. This is what happens when the receiver has to pay RM1 plus the hassle going to Pejabat Pos. What happened? - keluar artikel SELEBRITI TAK MAMPU BELI SETEM (kiriman kad ahli tidak dilekatkan setem) . Siapa yg malu ? Pejabat Pos? Nope..Linda Onn jugak yang kena... Innallaha ma'assabiriin... :-)

    Linda ada bertanya pada kedua-dua pekerja yg uruskan surat menyurat ni. Kata mereka, mereka sangat pasti yang setiap surat dilekatkan setem dan mustahil mereka akan pos surat TANPA SETEM? I mean it's so stupid to send a letter without a stamp and we are not THAT STUPID.

    Ada tiga kemungkinan.
    1) Ada 'org tertentu' yg dah cabut setem tu.
    2) Ada 'org tertentu' yg fikir isi dalam surat itu mungkin kredit kad dan mengoyakkan surat tu utk mencuri kredit kad tetapi malangnya bukan kredit kad ...ianya kad LOOK. Bila dah tengok Kad LOOK , apa lagi dia pun masukkan dalam sampul surat baru lah...
    3) Mungkin setem tak lekat kuat,tercabut di pertengahan 'handling'.

    Banyak kemungkinan lain yang boleh difikirkan.

    Tapi bagi Linda , dengan cara menulis seperti itu dengan klu yang selebriti yang dah sah-sah orang akan tahu siapa dia adalah satu perkara yang dibuat dengan sengaja untuk mengaibkan Linda. Secara logik,kalau benar2 marah atau bengang , boleh terus telefon Linda atau sms. Tapi wartawan memilih jalan untuk menghentam di akhbar.

    Linda hanya nampak artikel itu sebagai berbaur ingin menjatuhkan Linda dan memburukkan nama baik Linda dan perniagaan.

    Takkanlah Linda tak mampu beli setem? :-)
    Takkanlah Linda yang arahkan pekerja "Kalau nak pos apa-apa , jangan pakai setem ye".
    Takkanlah Linda kedekut sangat,setem hanya 30sen.

    Tapi takpe , bagi Linda , walau apa cara pun orang nak jatuhkan Linda , Linda percaya pada kekuasaan Allah swt. Biar orang kutuk Linda,asal Linda tak dikutuk oleh Allah. Berat..orang yg mengaibkan orang ni..

    So , no worries ok. Linda tak marahkan wartawan tu. Cuma harap perkara sekecil setem tak perlu dibesarkan. Kalau nak story,just call me. Maaf kalau ada yang terkurang. Kad LOOK yang Linda kirimkan kpd beberapa wartawan itu berniat ikhlas. Hope you enjoy the discount.

    Assalamualaikum...

    ReplyDelete
  10. salam..huh~~..u r rite..juz ignore it kak linda..juz because of "setem"..nk pbesarkn cerita lak..

    ReplyDelete
  11. sian akak linda. saya rasa makin lama wartawan hiburan kita macam nak kontrol je semua, semua drg je betul. dan ban2 artis pula. huhu sedih.

    nak tanya, MMCR tu ada menu otak2 tak. saya dah tak ingat, penah pegi skali je, yela org utara katakan.

    restoran kak linda taknak buat website? leh promote online menu nya

    ReplyDelete
  12. salam kak linda.. sy pmnt kak linda.. sy nk jd dj mcm k.linda.huhu

    tp x tau cne?? klu ade ujibakat jd dj,,bgtau sy k??leh x.. sy nk sgt jd dj.. btw,,hope sgt kak linda dpt follw sy..plsss... i really hope so dat we can keep in touch

    ReplyDelete
  13. samekum, linda. Dlm dunia ni tak semua org suka atau ikhlas berkawan dgn kta. Kwn suka mmg ramai tp sebaliknya jika utk berduka. Usah ambil peduli apa org nak ckp.Yg penting linda tau apa yg terbaik utk linda. Mengikut lunas2 yg sewajarnya. Kan dtg balasan pd meke2 yg berniat buruk. Sesungguhnya sabar, tawakal serta bertaqwa adalah jalan yg terbaik. Pd sesiapa yg berniat buruk, ingatlah ALLAH akan bayar CASH.

    ReplyDelete
  14. betul laa tu kak linda, kadang2 saya terfikir gak, war***** ni x pandai nk ucapkan terima kasih la org dah bg kad diskaun masih nk menghentam plak-peliklaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.....

    ReplyDelete
  15. Salam to you Linda,

    This is your fan from Singapore and we met waktu persandingan Nadya Mustafar and lepas tu kita jumpa di promosi tayangan perdana Cicakman 2 di Downtown East. I'm sure you still remember. :)

    Good to know I can follow ur progress thru this blog. All the best in whatever you do and I hope to return to MMCR one day cos I just love the food the last time I went there...

    ReplyDelete
  16. hey kak linda! ((: I'm your daily Singapore reader. hehe. so keen to read about your life journey. it seem interesting .. ((: congrats kak linda for being a successful businesswoman at such young age ..hehe. proud that a Singaporean like u could succeed in other country. wish i could like u ..sincerely, your my idol. ((: love u.

    ReplyDelete
  17. salam. kak linda comei!!!
    hope terus sukses. kagum ngan semangt kak liinda. nak minta kim kan salam kat kak intan, abg suhairi n kak yatie... makin vogue sakng diorg ek.. saya bekas pekerja 'dobi madon & kedai bunga tace' kat larkin perdana 10yrs ago...

    ReplyDelete
  18. alahai.. begitu alkisahnya. kesian kat linda. tapi kalau ikutkan daripada cerita/ penjelasan linda yg panjang lebar tu ida rasa mmg ada satu komplot yg sengaja nak jatuhkan linda. lagi satu diorang ni saja nak lariskan media diorang. kalau xde cerita kontroversi belum tentu pembaca nak beli.. betul tak.
    apa2 pun linda maintain cool yea...
    nanti bila dh siap projek bolehlah story kat sini...
    take care...

    ReplyDelete
  19. salam.. pe khabar kak linda.. salam perkenalan.. atie dr sepang... suke ngok blog akak... sudi2 la joint n ngok my blog... http://atieyusup.blogspot.com..
    mcm mane maintain nampak kurus je

    ReplyDelete
  20. kak linda shat x apa projek terbru skrang knapa x nk jd pengacara sehati berdansa musim ketiga jngan lpa kol nie no sya 0176652330 nma faris peminat kak linda sjak dri era dlu.... bye the way krim slam kat abg fahrin luve u muahhh...

    ReplyDelete
  21. hye linda...i folow u dr dulu smpi skrg..so u skrg mmg lain xspecially ur skin..hmmm klu u x wat dagu msti u cucuk utk kulitkn...plz share wit us...klu u btul jujur dgn peminat plz jgn tipu...i bukan x suke u,really like u,tp bile skin u makin putih mcm x pcaye jew!..huhu

    ReplyDelete
  22. dear linda... hiks... funny bila baca isu setem... actually sya hanya tahu melalui blog nih... sgt b'setuju dgn cadangan supaya si sender yg kena denda, bukan si receiver... @pun, x payah kenakan sebrg denda, sebaliknya surat2 yg x b'setem dikembalikan kpd sender jer... cuma in order to impelement, Pos Malaysia perlu kenakan syarat bahawa setiap surat perlu dinyatakan dengan jelas nama & alamat pengirim... anyway, sya hv been "away" for a while dek penangan sakit mata... jd x ler terasa sgt bila linda x update blog... hiks... about yr new project, is it related to the franchise thing? sgt b'minat nak tahu... manalah tahu, kot2 blh jd 1 of the franchisee of MMCR... 'til yr response, peace... :)

    ReplyDelete
  23. A'kum.. kak linda.. kak linda ni cute la.. eee.. geram nya.. bila kak linda nak dtg jb ni..

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum...waa..kak linda..terpikat saya..hehehe...just kidding..

    ReplyDelete
  25. linda...
    ue sgt cantek tanpa make up tebal..
    hhehheh
    i c u at putrajaya hot air balloon..
    got pic ue..
    wahwah2 really proud *winkwink*
    keep ur naturality...

    ReplyDelete
  26. Ini tentu projek besar punya.....tahniah,,,kawinnya bila pula

    ReplyDelete
  27. zaza 8088...
    kak i lah peminat setia dulu sampai sekarang,kak mulakan dgn hidup rendah diri,biar apa org kata terima je,mungkin boleh berjaya...sb kak cantik,pengacara baik,....k

    ReplyDelete
  28. zaza 8088
    teruskan kerjaya dengan baru,banyak merendah diri apa org kata..kak cantik ,bergaya,pengacara baik ...

    ReplyDelete
  29. saya tak de nak komen ape2..just 2 say love u kaklinda...muah!!!

    ReplyDelete