Thursday, July 30, 2009

Jamming session Sinar fm!

Hi all..

Sepanjang Linda bergelar penyampai radio di AMP, inilah pengalaman yg lain daripada yg lain yg pernah Linda lakukan utk stesen radio yg Linda kerja.

Sebelum ni , sepanjang 10 tahun dengan ERA , macam2 Linda dah buat untuk ERA... Pernah jadi penjaga gol di dalam stadium, pemain ragbi disaksikan international players, penyanyi pelbagai lagu, rapper, pelumba basikal, penembak di pusat latihan polis dan banyak lagi...

Sekarang, bila Sinar fm dah jadi famili baru Linda, terasa macam mula2 Linda bekerja di Era dulu. Seperti dapat semangat baru bila bekerja dgn penyampai2 yg relax tapi pro dan bersungguh2. Dapat bos yg cool & steady..kerja pun tak stres. Dapat pulak sokongan padu dari pendengar...makin bergelora jiwa ni...

Dengan semangat baru ni...Linda mencuba sesuatu yg baru.. iaitu mengadakan persembahan di konsert bersama penyampai2 Sinar dgn bermain alat muzik.. Kerja gila nih!

Cakap terus terang, Linda tak terrer main drum. Dulu (14 tahun nan lalu) Linda belajar basic drum je. Pindah ke KL, langsung tak sentuh drum set. Now , Linda terima cabaran Khairil (ketua penyamun) utk perform di Konsert R&R.. Demi melakukan kelainan utk pendengar ....demi Sinar fm.. Linda lakukan jua.. Ada gak lah terpelanting dua tiga kali drum stick tu.. hehe.. Maafkan je lah eh.. amatur lah katakan.. :-) Bukan pro..

Hope kami dapat buat yg terbaik pada mlm konsert nanti.. yang penting enjoy k!!!

Bawah ni adalah video 'jamming session' penyampai Sinar fm.

Video ni dirakam dari handphone Najman. Sorry audio kurang baik.

video

Dalam Video : Khairil (Sinar Pagi) - Lead Guitar , Paktam (bos gue) - Bassist , Zaidi (Seleksi Sinar) - Penyanyi dan Linda (diriku) - Drummer...hehe..

Nanti pada hari persembahan , Jamal Jamaludin akan main rhythm guitar, Najman (Seleksi Sinar) main Tamborine. Nila, Abby Fana dan Abg Jem kita -Saleh Yacob lerr...jadi penyanyi... I follow! :-)

So,see u orang2 Penang!!! Jangan datang lambat tau. Konsert start kul 8.30mlm.. Sabtu 1 Aug, Tapak Ekspo Seberang Jaya. Sinar fm buat persembahan pembukaan..

Muahhhh .... Ciao..

23 comments:

  1. Morning Linda, semoga tabah melalui saat-saat genting & terus bersinar menyinari kehidupan :)

    ReplyDelete
  2. mak aii...bersemangat sungguh dirimu wahai linda...gerun jugak melihatnyer...sesekali tgk ada gak gaya pro...hehehe...;-)

    ReplyDelete
  3. MOLLY from KlangJuly 30, 2009 at 9:05 AM

    Wah! U go Girl!

    Gempak la Linda. ada attitude la masa pukul dram. satu yg suke ttg U, U ni x penah ckp 'x bole' semua sapu jerrr...mmg happening la nnt konsert tuh.

    - loyal reader -

    ReplyDelete
  4. ahakk.. i follow jer.. sinar mmg best

    ReplyDelete
  5. wah hebat hikhik..good luck sis

    ReplyDelete
  6. mak aiii bersemangat nyer kak linda ni memukul drum tu(jgn smpai pecah dah la ye kikikih)
    OOF TOPIC jap yee, betul ke saya dgr yg linda dapat tender kantin di PELABUHAN TANJUNG PELEPAS(PTP)??? kalau betul best laa dpt la jumpa kak linda nanti...

    ReplyDelete
  7. TU DIA!!!!! bravo! bravo! :P

    ReplyDelete
  8. Kak mcm artis bolywood la..hehe
    Bile nk bkak my mom chicken rice kt jb....

    ReplyDelete
  9. uuuiiiihhh..
    lpas ni grenti bli sbijik kat umah drum ni...leh jamming ngn ank2 buah plak....
    hahaha..
    kalo wat konsert jgn lupe jmpot plak....

    ReplyDelete
  10. wow, sesuatu yang menarik tuk ditonton ni. thanks kak linda share video ni

    ReplyDelete
  11. adus....kalah black wings sis linda oiiii....wa respect lu...well perform....

    ReplyDelete
  12. dgr cm linda tgh libas parang...hehehe...tp style linda kalah Lars Ulrich drummer metalica tu...:p
    U rock arr...

    ReplyDelete
  13. samekum. bestnya jika dpt tgk u all perform. sygnya akak tak dpt g. apa pun good luck wat linda terutamanya. Biarlah kita wat apa pun, terpulang apa org nak ckp. Yg penting linda beri mana termampu. Kalo penuhi semua hati org mmg pyah manakala org lain belum pasti nak cuba bahagiakan kita. syg lindaaaaa.

    ReplyDelete
  14. linda ni k.ana...

    camane nak join linda punye bisnes.. maksud akak x nak wat francise ke ??? k.ana dah bosan keje so nak berniaga cam linda

    ReplyDelete
  15. wow...kak linda...gile la....hee...salute! hee...hebat2!!

    ReplyDelete
  16. hi linda, tak suka linda kurus la, cuba gemuk skkit, baru cantik........boleh x

    ReplyDelete
  17. kak linda mmg best..
    sume ley wt..
    hehehe
    hope tros maju in ur life

    ReplyDelete
  18. Slm sis..

    I'm one of ur fan.. just want to drop by ur blog to say Hi to U :p

    Wish U all the best and do take care sis :)

    Wslm

    ReplyDelete
  19. hebattt!
    gud try..
    ;)

    ReplyDelete
  20. caya la Lindaaaaaaaaaaaaa... good try okehhh... lebiu bebehhhh

    ReplyDelete
  21. hi..nak promote kat sini boleh??hehe..come n visit my blog- biskut raya 2009!!!

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum..kak linda...you rock!!!hahha...same blh la men drum utk band i plak...hehehe...

    ReplyDelete
  23. hi linda,first of all congrat diatas kemampuan anda mengetuk dram pada konsert r&r tempoh hari apa pun cayalah linda... ternyata anda mampu melakukannya mcm pro beb..

    mulanya mmg tak caya masa we all dtg ptg tu ujan lebat sgt... time tu kita org mmg nak amik tiket vip konsert sbb kita ni pendengar setia sinar fm.. so apa lagi ptg tu masa abg jem dok buat rehersal tu dgn lagu hidup bersama.. tertinjau tinjau saya dan kawan kat belakang sapa yg katok dram... sbb intro lagu hidup brsama mmg mula kena ada intro dram kan... so apa lgi terintai intai la kami... mcm tak caya la plak.. rupa nya yg ketuk dram tu L.O. la beb... gua caya la

    tapi yg tak syok nya nape linda dtg kat pentas depan jap je tak masuk pun kat ruang vip kat depan tu... kita org kalut je nak salam dan bergambar mase linda dtg kat ddepan pentas dengan hantu jembalang yg rusty blade bawa tu.. kempunan la nak salam.. tapi tahniah kerana pandai jaga ati kami sebagai pendengar sinar fm yg tetap setia kesejukan dalam ujan...tu cuma len kali baling baling la t-shirt kat kami yg ada dalam kotak vip tu...asyik dapat kat org jauh jer.. frust tol tau.... anyway all the best to u L.O. and sinar fm ... i follow.

    tahniah atas pembukaan my asam pedas restaurant..

    ReplyDelete