Monday, August 24, 2009

Ramadhan dan Restoran..

Ahlan Wasahlan ya Ramadhan ya karim... Alhamdulillah , kita bertemu sekali lagi dengan Ramadhan tahun ini.. Mungkin juga ini Ramadhan yg terakhir buat kita...Mungkin juga kita takkan bertemu dengan Ramadhan akan datang... Kerna itu,kita harus bersyukur kerana dapat beribadah lagi di Ramadhan ini..

Chewahhh.. bila ustazah Linda dah mula berbicara.. rasa macam rancangan Al-Kuliyah plaks.. hehe.. Linda mengucapkan selamat berpuasa kepada semua peminat (ada ke?) , semua pendengar Sinar fm dan semua pelanggan restoran2 Linda.. serta semua muslimin muslimat seluruh dunia..

Restoran-restoran Linda juga menyambut Ramadhan yg mulia ini dgn pelbagai hidangan utk menjamu pelanggan berbuka puasa dan bersahur ..

1) My Asam Pedas Shop (MAPS)



- Buat pertama kali, MAPS beroperasi dari 6 petang hingga 5.30 pagi untuk berbuka puasa dan bersahur sepanjang bulan Ramadhan.

- Untuk berbuka puasa, MAPS mengadakan konsep buffet dengan lebih kurang 50 juadah hingga jam 10 malam. Harga bagi dewasa ialah RM38. Kanak-kanak 7-12 thn ialah RM18 dan PERCUMA bagi kanak-kanak 7 tahun ke bawah.

- Untuk bersahur, set sahur juga tersedia.

- Bagi yg suka lepak2, MAPS ada shisha dgn pelbagai perisa antaranya strawberry , grape , apple. Ada big screen TV dan ruang solat tingkat atas.
Seterusnya..
2) My Mom's Chicken Rice (MMCR)



- Hanya pemegang kad LOOK dapat menikmati RM2.99 bagi Nasi Ayam ATAU Mee Rebus ATAU Mihun Soto bersama Teh O Ais dari 2 - 6 Ramadhan. Hanya untuk 'dine-in'.

- Set Ramadhan MMCR istimewa - Antaranya Ayam Percik, Sate Hati & Sate Pedal. PERCUMA untuk tambahan nasi & air untuk set Ramadhan.

Sebarang pertanyaan atau tempahan , sila hubungi 014 - 9333306.
Selamat menjamu selera !!
---------------------------------------------------------------------------------
Tadi Linda berbuka puasa di MAPS.. Huh! Kenyang betul perut dgn macam2 lauk pauk.. Alhamdulillah..



Antara lauk-lauknya ialah..

Dah lepas makan lauk pauk , Linda layannnn rojak !
A'ah ek.. sebut2 perkataan 'layaaannnn' ni.. Mana adikku Fara Fauzana ek? Dulu buka kat MAPS, tahun ni taknak datang ke ? :-p
Bawah : Haaa...kalau nak tengok orang lelaki pakai kain batik di siang hari dan di khalayak ramai.. datanglah ke MAPS... Cantik apron staf ! 1 Malaysia !! Yeah !!



Chalo babuji..

12 comments:

  1. bila plak nak buka cawangan kat Sabah? especially KK..

    ReplyDelete
  2. suke rasenye bace blog kak linda..rase mcm melungsuri pahit maung seorang yg bernama insan..hehe..

    ReplyDelete
  3. waaahhhh.... semua restoran linda ada juadah begini bulan ramadhan? hmm, saya di shah alam, stakat makan d MMCR shah alam boleh la.

    selamat berpuasa kak linda

    ReplyDelete
  4. Sahur kat maps jek ek kak?huhuhuhuhuhuhu....anyway insha allah akan ke sana jua.....pape pun sis i'm proud of u...keep it up sis.....

    ReplyDelete
  5. slmt mymbut p0se yep..
    tak pernah g lak kedai kak linda huhuh

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. kerna kta semua dpt merasai bln puasa thn ni. Akak teruja ngat nak g berbuka puasa kt tmpt linda. Moga tercapai nanti. Bangga akak kerna linda berjaya dlm kerjaya dan bisnes. Satu ari nanti akak doakan linda dpt anugerah ahli perniagaan wanita yg berjaya dan punya byk cawangan bisnes. Tiada yg mustahil linda selagi linda berusaha, cekal, tawakal serta tak melupai pd mereka yg kekurangan, pasti BERJAYA. Syg linda.

    ReplyDelete
  7. memang best tapi jauh sangat nak berbuke kat sane....tak nak buke cawangan kat seremban ke linda

    ReplyDelete
  8. kak linda best!!

    ReplyDelete
  9. Linda,

    Bule bagi list tak 50 juadah yg ada tuh ?

    ReplyDelete