Tuesday, September 15, 2009

Majlis Berbuka Puasa LO

Alhamdulillah.. Linda panjatkan kesyukuran di atas kurnianNYA kepada Linda selama ini.. Biar pun dugaan demi dugaan melanda samada dari sudut peribadi mahupun kerja tetapi rezeki juga tak henti-henti mendatang.. Dengan sedikit rezeki yang Linda terima , Linda berkongsi bersama mereka yang memerlukan..

Jumaat lepas , Linda mengadakan majlis berbuka puasa bersama 40 anak yatim & 40 fakir miskin di My Asam Pedas Shop - Citarasa Linda Onn...

Berkat di bulan Ramadhan cuba Linda ambil dgn meraikan dan membuat anak-anak kecil ini gembira... Kalau tahun2 sebelum ni, Linda menjemput 40 orang...tapi sejak tahun lepas,memang Linda berniat menjemput lebih ramai. Alhamdulillah, tuhan makbulkan niat Linda..

Jom! Kita tengok gambar & cuba rasakan kemeriahan majlis tempohari ...

Bawah : Hmmm...sebelum bermula.. sain autograf dulu eh.. :-)



Sebelum azan , Ustaz Fauzi sempat menyampaikan tazkirah ...



OK...dah azan dah.... Makan time !



Bawah: Sibuknyaaaa Kak Amyza Aznan kita melayan anak-anak ni... Baik sungguh hatimu..



Posing kejap akakkkk... ahauwww...



Makan ye dik... makan...





Bersama dengan Elly dari MURAI.COM



Selesai makan.. selesai solat... Tetiba je...di satu sudut, ada seorang lelaki dikerumuni oleh adik2 ni.. Linda pun heran gak.. Apa yang popular sangat abang ni ?



Rupa-rupanya... abang ni tolong kopek durian daaaa...



Happy betul adik2 ni macam ada pesta durian !



Bawah: Amacam? Ada gaya tak? Inilah gaya orang yang tak makan durian memegang durian!



Inilah waktunya Linda paling 'dekat' dengan durian... biasanya kalau ada durian,Linda lari jauh2..



Bawah : Baby ni baru lepas hari (kalau tak silap).. Baby ni adalah yang terkecil di rumah anak yatim ni. Sedih Linda dengar kisah tentang baby ni dari penjaganya..



Acara tarian sufi dari rumah anak yatim diselitkan sebagai hiburan.. Tengok tarian pun boleh buat Linda rasa sebak..



Then... nyanyian nasyid dari bebudak lelaki pulak...



Beginilah suasana di luar restoran... nampak macam tenang je.. tapi kat dalam..punyalah happening!!



Kehadiran Ning membuatkan adik2 ni begitu teruja... Ning sempat menyampaikan sepatah dua kata...



Haaa... Kak Ning bawak ang pau!! Duit Raya !! Cepat! Cepat! Salam Kak Ning! Yeayyy!!



"Terima kasih Kak Ning!! We love you Kak Ning!!!" ... hehe... jerit budak2 ni ....



Thank u Ning kerana sudi meluangkan masa emas mu utk adik2 kita... Ning buat mereka happy!



Lepas tu , giliran Linda , ibu, kakak dan Amyza pulak untuk kasi duit raya.. Bila Linda tanya "Siapa nak duit raya?" ...tengok gambar bawah ni...adik ni tengah amik makanan pun boleh angkat tangan...jawab "Sayaaaaaa!!!"... so cute..



Hari raya adalah hari yang paling gembira buat kanak2 .. terutama bila dapat duit raya..


Tengah seronok kasi duit raya , tiba2 Amyza menangis.. Linda ingatkan dia nangis olok2.. (sbb Amyza ni mmg suka bergurau)...rupa-rupanya dia menangis betul2. Tak dapat menahan sebak..
Terima kasih Amyza Aznan.... Rindu nak tengok Amyza joget ala afrika... I like !
Sementara menunggu bas tiba , adik2 ni layan karaoke.. hehe.. so cute.. Bawah ni Linda berduet dengan kumpulan 'The Boyfriends'... lagu Seloka Hari Raya.. Jadikkkk lerrrr...

Sehatiiiiiii Berdansaaaaa... Ada bakat menari rupa-rupanya adik2 ni....
Tengok Pak Aji comel ni... menjadi-jadi... hehe...
Sesi foto...




Syukur! Majlis berjalan dengan lancar... Linda ucapkan terima kasih kepada guru2 atas kerjasama.. kepada penderma2 dan semua yang sudi membantu...
Diharap adik2 dari Rumah Anak Yatim Siraman Kasih,Rawang dan dari Sek Keb Alam Damai, Cheras gembira malam tu..dan dapat jadikan malam tu sebagai kenangan terindah mereka.. Kalau ada kekurangan harap maafkan.. Kalau ada yang terlebih , harap doakan..
Moga kegembiraan mereka di hari ini menjadi doa untuk kebahagiaan kita di hari esok.. Ameen..
Salam lebaran dan selamat menyambut Aidilfitri.. A'kum.

45 comments:

  1. mulia sungguh hati kak linda. smoga tuhan dpt membalasnya suatu hari nanti. aamin!

    ReplyDelete
  2. tahniah kak linda...
    semoga rezeki lebih murah lg yer,,
    anyway selamat berpuasa n selamat mnyambut hari raya..

    ReplyDelete
  3. As-Salam,

    Ya Allah, sebak hati nie biler tengok bebudak anak2 yatim nie. Kesian diorang. Tahniah Linda, bertapa mulia nye hati you. Saya berhajat untuk buat macam you Linda, tapi tak berkemampuan. Hanya ala kadar aje.

    Teruskan niat mulia you nie. Hargai insan yang memerlukan.

    Semoga Allah merahmati mu dan murahkan rezeki mu. Amin

    ReplyDelete
  4. Salam wrt,

    Syukur alhamdulillah... Semoga apa yang linda buat berkat dan diterima amalannya oleh Yang Esa...;)

    Saya akan sentiasa doakan yang terbaik buat linda...;)

    p/s : kiter pun tak makan durian..hehehe... !!

    ReplyDelete
  5. salam linda.....
    best gak no sesekali berbuka bersama anak2 tu...ha betoi la sedih sangat bila nasib ank kita klu ibu bapa dah x de kannn pa pun selamat hari raya aidilfitri wat linda n family.....semoga rezeki linda akan bertambah....amin...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.
    moga makin murah rezeki linda . Amin .

    ReplyDelete
  7. Salam,

    Satu usaha yang sungguh murni..hanya Allah sahaja yang akan membalasnya...

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Hi linda..meleleh air mata i, part photo u dgn baby yg masih kecik 2..so touching..& photo yg u guys kasi duit raya is also so sad..kesian tgk muka anak2 yatim ni..
    Murah rezeki u & besar pahala u rajin sedekah anak2 yatim..
    Luvs from Singapore..Nikki

    ReplyDelete
  9. Kak Linda.. alhamdulillah... saya yang duk baca ni pun sebak gak, kesian tengok anak2 kecik kan...

    suehm

    ReplyDelete
  10. Syukur dengan nikmat yang diberi..Moga moga rezeki yang ada akan lebih diberkati oleh-Nya.

    Selamat Hari Raya Aidilfitri.

    Bila balik JB?Boleh mengeteh sesama :)

    ReplyDelete
  11. sya turut terharu...moga linda di murah rezeki lagi hendakNya...aminnn.

    ReplyDelete
  12. Salam linda..
    Tahniah di atas usaha anda.
    Jgn kata Amiza... mata yg melihat gambaran acara ni pun tak tahan menahan sebak mengenangkan nasib anak2 yatim tu...

    Semoga Allah sentiasa melindungi mereka dan sentisa tenangkan dan gembirakan hati mereka. Amin.

    -tak reti berdansa-

    ReplyDelete
  13. saya pun termengalir air mata baca entri ni kak linda...terutama tgk baby tu :(
    sedihnye...........

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.moga linda terus dimurahkan rezeki dan hidup diberkati,n moga cepat bertemu jodoh dgn abng saleh.

    ReplyDelete
  15. bagus la kak linda xlupe utk b'amal kpd anak yatim..besar pahalanye insya Allah...
    u looked nice, sweet wearing tudung...:)

    ReplyDelete
  16. smoga murah rezeki linda & para penderma... selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  17. Linda nampak manis berhijab....I like It!!!

    ReplyDelete
  18. Sesungguhnya amalan “jud” ini salah satu amalan dan ibadat yang dituntut dan ia telah menjadi amalan Rasulullah sepanjang bulan Ramadan kerana amalan ini akan mendapat ganjaran dan rahmat daripada Allah dengan ganjaran yang besar. Riwayat oleh at-Tirmizi dari Saad bin Abi Waqash, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud, “Sesungguhnya Allah sangat banyak pemberiannya, menyukai banyak pemberian, lagi Maha Pemurah, menyukai kemurahan tangan hamba-hamba-Nya.” Semoga Linda mendapat keberkatan dari-Nya. Amiin y.a

    ReplyDelete
  19. inda,mekasih jemput aku,tak ada apa yg aku dpt bagi......
    aku ni biol(gelak tak hagak2) tapi bila jumpa anak2 yatim mcm ni aku MEMANG POYO!!!! AKU KUAT NANGIS!!!,agaknya sbb naluri keibuan aku tu...maklom la bila dah jadi mak2 ni,memang cepat cengeng....
    anyway inda,baik sungguh hati kau,aku doakan semoga allah melipat gandakan rezeki kau,dan(rezeki aku gak)ahahhahaha ,berkati hidup kau,and PERMUDAHKAN JODOH KO GAKSSSS HAHAHAHHAHAHAH(aku booking nakjadi pengapit,mc,pastu nak buat show(african dance tuk pengantin!hahahahhaah)

    ReplyDelete
  20. seronoknya. yg penting kak linda ku sentiasa cun, walau di mana anda berada hehe

    ReplyDelete
  21. askum... salam ramadhan..
    Bestnyer tgk sambutan tu.. Meriah skali...
    Tp sdih sgt tgk baby tu... kecik2 sgt dh duk rmh ank yatim.. Hrp sesiapa y mjaganyer dpt mjaga dgn sbaiknyer n seikhlas hati...

    ReplyDelete
  22. hi kak linda, well done..for me, this program really make me rasa terharu la:)...terutama ternampak baby yg kici sangat tu, baik kak angkatkan dia:)...apapun, congrate's...Semoga di berkati semuanya...seronok i tengok gambar2 budak2 ni sambut raya...

    by the way, kak linda, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI YA:)

    ReplyDelete
  23. doakan semoga beroleh keberkatan atas segala usaha yg dibuat....InsyaAllah...

    ReplyDelete
  24. salam...linda...sorry tak dpt dtg malam tu..ade tugasan yang dtaang tiba2 n perlu diselesaikan...tp da btau kat yati da...

    apa2pun..tgk gambar pun jadi le kan...hope to see you soon...

    ReplyDelete
  25. Salam Linda,best tengok Linda layan mereka,nampak happening dan keikhlasan di wajah Linda dan mereka yang terlibat,semoga Allah terus memberkati hidup Linda

    ReplyDelete
  26. salam lin. akak ni ibarat silent fan yg dah lamaaa ikuti blog lin nie. akak frust giler when I know that u clashed ngan fahrin. I know that jauh di sudut hati u still remember him right... sorry lin if i make u uncomfortable on this statement... i really respect u. as far as i concerned no celebrities yg single buat keje2 amal camnie. akak doakan jodoh lin and fahrin masih ada... insyaALLAH.

    ReplyDelete
  27. Kak anashah.. tolong jangan doakan begitu. Yang berlalu biarkan berlalu. Doakan jodoh Linda dengan orang lain. Jauhkan dari si dia. Ok kak ? If u respect me , do as i say.. Love ya! :-)

    ReplyDelete
  28. samekum. menitis airmata akak tgk blog linda ni. Sayu dan pilu dlm hati mendalami perasaan anak2 yatim tu kerna gembira serta seronok mendapat undangan sedemikian tp dlm hati meke tuhan je yg tau. Segala usaha murni seperti linda ni patut di turuti pd semua golongan yang berkemampuan. Niat murni linda bkn anak yatim je bersyukur malah kami semua turut mendoakan kesempurnaan, keberkatan serta kejayaan linda dlm bisnes serta kerjaya. Syg linda. Hal FAHRIN, lupakan saja, cari yg FRESH. Slmt hariraya, linda. (ziana salmi)

    ReplyDelete
  29. Terima kasih semua.. dan terima kasih Kak Radin.. Yeap! Linda dah totally lupakan kisah hitam hidup Linda. Cuma ada beberapa peminat yg masih teringat2. InshaAllah,tak lama lagi,mereka ok lah tu.. Selamat beraya yo my sis!

    ReplyDelete
  30. MURAH REZEKI KAU LINDA...
    amin :)

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah...sejuk ati tgk linda berhijab...bertambah manis.
    Moga bertambah murah rezeki linda dimasa2 akan dtg insyaallah...

    amyza tu mmg nmpk ganaz...tp penyedih yerrr...tp kan,sapa x sedey tatap muka2 comel anak2 yatim tu sume...huhuuuu.Tahniah Linda...luv u.

    ReplyDelete
  32. selamat hari raya kak linda. nasi ayam MMCR memang sedap :p

    ReplyDelete
  33. salam..cntik linda berabaya..feel free to visit my blog.i'm selling abaya too..beautiful, gojes, and comfy..

    ReplyDelete
  34. Salam.
    Dengan bersedekah kepada anak-anak yatim ni rezeki pencarian kita akan lebih berkat....AMIN
    Semuga Tuhan murahkan rezeki Linda, panjang umur dan cepat mendapat jodoh yerk.....

    ReplyDelete
  35. kak linda.. tak nak amik anak angkat ke..

    ReplyDelete
  36. salam...saya menjadi terlalu hiba bila melihat baby yg paling kecil di rumah anak yatim tu...tak tau macamana kalau saya berada di situ.

    diharap next year LINDA dapat war2 kan niat murni ini...at least saya atau peminat yg lain dpt beri contribution untuk jamuan/duit raya kepada anak yatim.

    umiaify.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. slm..cntik kak linda brselendang.. =)

    ReplyDelete
  38. Linda.. you go woman. tidak lokek berkongsi rezeki dgn yg kurang mampu. I envy you really :) In a good way offcourse.

    Selamat hari raya.. stay the way you are.

    Sue

    ReplyDelete
  39. Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin Linda...
    Linda,Lia ada terbaca kisah anak yatim baby tu...boleh tak bagitau lia camner erk prosedur dia nak ambil baby angkat nie?tq...

    ReplyDelete
  40. kak linda xmakan duriannn???!! sama dgn hubby saya..isk hilang satu nikmat dunia..kikiki

    ReplyDelete
  41. tahniah Linda-Onn... bukan Amyza adnan je sebak. Org yg baca ni pn tiba2 je menitis air mata. terharu sgt rasanya... semoga selamat dunia akhirat. Aminnnnn

    ReplyDelete
  42. satu amal jariah yang baik..teruskan usaha murni..insyaAllah diberkati..

    ReplyDelete
  43. assalamualaikum kak linda.kak linda cantik la..sesuai dgn ape saje fesyen yg kak linda pakai..pakai tudung pon cntik..wani harap kak linda cepat dapat jodoh.semoga dapat seseorang yang berhati baik dari luaran hingga dalaman..beruntung sape yg dapat kak linda.pape pon wani tetap sokong kak linda.dan doakan kebahagian kak linda selalu..

    ReplyDelete