Wednesday, November 25, 2009

Ritma Muzik Aktif

Alhamdulillah.. Linda ditawarkan untuk menjadi hos bagi rancangan berbentuk hiburan yang akan disiarkan di saluran RMA - Ritma Muzik Aktif... ASTRO.

Dari dulu lagi , Linda teringin nak hos rancangan berbentuk informasi hiburan... yang menggunakan green atau blue screen... Ala.. yang macam ala-ala MTV tu.. atau kat Channel V... Rasa macam very happening!

Program yang Linda hoskan ni pun guna blue screen juga tapi program ni lain sikit... Informasi yang diberikan adalah mengenai kegemilangan artis , muzik dan industri hiburan sekitar tahun 60an dan 70an. So, secara tak langsung , dapatlah juga Linda tambah pengetahuan tentang dunia seni era dulu-dulu..

Bawah : Sebelum rakaman... make up.



Kat set pun touch up make up lagi...

Bila Linda tengok semula gambar-gambar kat bawah ni , Linda nampak ada persamaan.. Cuba u all tengok apa persamaan 4 gambar di bawah ni ?

1)


2)

3)
Jawapannya ialah , selagi ada kesempatan , selagi itu baca skrip ! Hehe.. Bila director panggil mekap artis untuk touch up muka , Linda amik kesempatan untuk baca dan hafal skrip.
Linda terima skrip last minute... tu yang kena perah dan kerah otak untuk hafal... supaya rakaman lancar !! Lagipun , dalam satu malam , Linda perlu habiskan rakaman beberapa episod...so macam2 informasi nak kena 'tanam' dalam kepala ni..
Oppssss... errr... lupa nak cakap... Jangan cakap dengan orang lain eh yang Linda tak pakai kasut waktu rakaman ni.. hehe.. Shhh...




Bawah: Hmmm... Bila dah confident... skrip letak tepi bro... :-p keke..


Bila Linda baca skrip..banyak perkara sebenarnya yang Linda tak tau tentang muzik era 60an dan 70an dulu.. Oh..rupanya begitu...rupanya begini... hehe.. Hebat jugak muzik dulu ye.
Rasanya muzik zaman sekarang ni..terutama indie band , macam dah ala-ala kembali ke zaman silam bila dilihat pada gaya mereka..

OK, tu je. Nantikan rancangan Rentak 70 an dan 60an di saluran RMA (Astro) ya !

9 comments:

  1. berapa pasang baju bertukar ni.. macam citer hindustan jer... tukar2 baju...

    ReplyDelete
  2. Salam??
    love you kak linda...
    sy sentiasa mengikuti perkembangan kak linda...
    im your big fans...
    sy mengikuti perkmbgn kak linda dr sy berumur 12 thn lg,masa 2,kak linda penyapai radio Era... sehingga lah kini,im still your fans.
    kak linda mmg nmpk sntiasa cantik...
    saya doakn kak linda sentiasa happy always,good luck in your career,bahagia dlm khidupn,tabah dlm apa jua gosip yg memburukkan nama kak linda k,dapat jodoh dan senyum slalu kerna senyumanmu bisa membuatkn diriku bahagia(^_~)
    thanks sbb wujudkn blog ni,
    mudah utk kami,iaiti peminat kak linda utk mengikuti perkembangan kak linda...
    Lub yah....

    ReplyDelete
  3. yup indie band ni kire2 asal2 pengaruh music2 mcm the Beatles and yg sezaman dgn nya...anyway Linda maintain cun;) Eid Mubarak!

    ReplyDelete
  4. Emmm.....good 4 u........waaaa pic no2&no4 tu best la....cun gila kan..?...hehe......

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah kerna rezki linda dpt jd hos program ni. akak tumpang seronok, akak pasti nak tgk nanti.

    ReplyDelete
  6. congrats atas p'tambahan 1 lg cabang profesion... as long as u give it yr very best, x kisah asik appear di mane2 pon, peminat/ penonton/ pendengar/ rakyat Malaysia akan appreciate, insya-Allah... ameeen... :)

    ReplyDelete
  7. Salam.
    LO ... ;P

    Kasik ler petua mcm mana nk maintain body tuh ... :)
    ThanXX.

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan...
    akak sy qaiyum or name senang KY...
    so ky minat sgt dlm bidang seni...
    lgi2 penyapai redio era...
    so ky nk ketengah kan bakat ky...
    bley bantu n cara bgai mne nk jdi seorng penyapai redio...
    seperti akak linda n aznil...
    so best sgt!!my no 0126086740/ky...
    ky dh cube dlm bidang model...
    so tgh tgu laa...

    ReplyDelete