Monday, January 3, 2011

Selamat Tahun Baru 2011 !!!

Alhamdulillah, dapat kita berjumpa lagi di tahun baru ni.
Kebiasaannya, di tahun baru, ramai yang menanam azam. Ada juga yang tak kisah pasal azam. Bagi Linda, azam tu tak semestinya pada tahun baru je. Anytime je boleh...tapi kalau ditanya apa perancangan Linda untuk tahun 2011, hmm...hmm...hmm....BERDERET !!!!

Antaranya untuk memajukan lagi perniagaan restoran MY MOM'S CHICKEN RICE yang kini sedang dalam proses menjual konsep perniagaan kepada yang berminat (ala francais).

Meningkatkan perniagaan restoran MY ASAM PEDAS SHOP yang kini sedang melalui proses penambahan menu dan perubahan.

Menjadikan SURIA FM stesen radio dengan jumlah pendengar tertinggi dan stesen radio terbaik negara!

....dan yang terbaru untuk tahun 2011 ialah....

Linda baru saja mendirikan 3 syarikat yang mana syarikat pertama akan menguruskan kerjaya Linda , syarikat kedua menguruskan studio yang bakal didirikan dan yang ketiga ada kaitan dengan rancangan TV.

InshaAllah bila masa yang sesuai nanti, Linda akan umumkan kepada semua tentang semua perancangan ni. Diharap pihak2 tertentu dan kerajaan juga menyokong langkah Linda untuk memajukan dan mewarnai dunia seni hiburan tanahair.

Ada 2 lagi perniagaan yang berkaitan makanan dan dekorasi rumah yang bakal Linda usahakan. InshaAllah...

Sememangnya tahun 2011 ni memberi Linda semangat baru di dekad baru. Semoga segala airmata yang pernah mengalir dipipi ni, semua kesakitan hati ini dan semua kesedihan yang Linda lalui menjadi pendorong kekuatan untuk Linda terus maju dan berjaya. Pedulikan orang yang dengkikan kita. Asalkan kita jangan dengkikan orang. Fokus Linda hanya mahu berjaya dan bahagia. Semoga segala doa dimakbulkan dan segala cita-cita tercapai. Ameen.

Kepada pembaca2 blog Linda, teruskan membaca blog Linda di tahun baru ni ! Semoga azam u all juga tercapai ok !

Pegang prinsip ni - Biar orang kata kita ni kuat berangan... Siapa tahu dari angan-angan itulah yang bakal jadi kenyataan.

All the best, my friends !!!

p/s : I know u guys akan komen pasal 'jodoh'... paling tak pun komen macam ni --> Cik Linda, asyik dok cakap pasal bisnes je, bila nak kawin? Hahaha!! Kan ? So, sebelum u all komen, biar Linda jawab dulu "Terima kasih atas keprihatinan semua. Kalau Linda tahu bila, Linda boleh bagi jawapan tapi 'aku juga manusia biasa sepertimu'. Ingat ni- Jodoh, ajal maut, rezeki...semuanya di tangan ALLAH. Kita hanya mampu berdoa dan berusaha...selebihnya adalah kuasa ALLAH"... so, don't deny kuasa tuhan ok.. :-) Sentiasa berdoa..

Chalo ! ...and Halloooo 2011 !!

25 comments:

  1. salah 1 impian saya..
    moge2 hujung tahun ni dpt makan kat salah 1 restoren akak..hehe.. =)

    ReplyDelete
  2. jlan2 bace entry kak linda :)

    ReplyDelete
  3. your princip is good but remember guys :
    our dreams be able to comes true but the truly isn't coused by our dreams.

    ReplyDelete
  4. baru nak tny, linda dah jawab....;p
    wish u gd luck for all ur planning...

    ReplyDelete
  5. sedang tunggu kak LO bkak restoran kat KOTA BHARU pulak...agak2 ada dlm senarai tahun ni tak??? hehhehehe

    ReplyDelete
  6. agree with u linda...whatever it is...i memang respect kat u...berjaya, muda dan ada vision yg bagus

    ReplyDelete
  7. hai Kak Linda..

    Jodoh tu usah dipikirkan..pedulikan apa org nk ckp .. yg penting diri sendiri bahagia. Jodoh ni sudah ditentukan oleh Allah... cuma lambat dengan cepat aje.. Perkahwinan ni pun ibarat kita berjudi kerana kita tak kan tahu apa akan jadi sama ada kalah atau menang..Jangan kerana org sebok bertanya..kita pun sebok risau..pedulikan aje.. janji kita happy..dan tenang.. biar kawan beribu..biar org mengata..janji kita happy.. happy new year ye..

    ReplyDelete
  8. as salam kak linda.. Wahh sggh menarik n bertenaga azam akk utk thun 2011.. Good luck 2 u kak.. Mmg xsia2 sy mjadikan akk sumber inspirasi sy.. Bisnes maupun jodoh.. Yeayy u go kak.. ^_^

    ReplyDelete
  9. kak linda,if ade jwtn kosong n tetap d syrkat kak linda..bgtau ye..sy bminat!

    ReplyDelete
  10. kak linda,klu ade jwtn kosg n tetap d syrkt kak linda.sy bminat!

    ReplyDelete
  11. yeahhh~ kak linda...jodoh,pertemuan,ajal,maut di tangan tuhan~ =)
    semoga segala impian kak linda akan jadi kenyataan..
    keep up a good work kak linda~!!
    terus success di SURIA FM~
    luv yaa~
    muaahhhh~ =)

    ReplyDelete
  12. linda, tanya ckit yee..
    cite PENGANTIN UTK DIJUAL kt astro skrg ni tu guna rumah u ke?So Niceeee
    Sorry ye klu salah...

    ReplyDelete
  13. kerana itu anda ada dalam senarai idola saya.

    ReplyDelete
  14. Good Luck Linda and semoga temu jodoh 2011. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  15. assalammualaikum...hai my idol lo...wow...org tak pnah comment ape2 tap sll bace blog lo (klu ade mase la jgk kn)...ape pun setlh tgk planning lo utk 2011 nie nak la jgk tanye ade keje ksong tak...ye la kn nak bukak biss mcm2... hehehe...tap org serious nak tau klu ade vacancy....thanks...

    ReplyDelete
  16. cayo....cayo...cayo linda..semoga maju jaya.

    ReplyDelete
  17. Happy New Year Kak Linda. Semoga apa yang Kak Linda rancangkan, terlaksana dengan jayanya. Amin :)

    ReplyDelete
  18. nice blog....sudah sgt berjaya akak ape2 pn gudluck
    http://azirahgee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Selamat tahun baru to you to dear..follower no.3086

    ReplyDelete
  20. kak linda mcm mane nak join frncise bisnes my mom chiken rice tu.. berminat la nk try....
    yatie seri perdana putrajaya

    ReplyDelete
  21. btoi sesgt linda... azam x wajar being restricted pd awal thn jer... infact, seorng insan tuh kena senantiasa menanam azam w'pon may b myk sudah azam2 yg lalu msh lg x t'tunai... at least, b'banding dgn those yg langsung ketepikan azam, kita yg x putus2 memasang azam nih kira nyer ada juga ler garapan on the way forward in life, ye x? pepon, i doakan agar u r able to achieve all of yr dreams... x slh utk b'mimpi krn dr mimpi yg kedengaran spt sekelumit cuma, mampu utk menyumbang kpd penubuhan empayar yg sgt gah, insyaAllah, amiiin... bak kata hans finzel (dgn sket pindaan agar b'sesuaian dgn konteks nih + btw, mamat nih = pengarang sebuah buku b'kaitan leadership), 1. fokus seseorg yg b'jaya bukan diletakkan pd masa lps dan skarang tp masa hdpn... 2. sesebuah organisasi is reinvented with new generations of dreamers :-)... as for me, klu nak uraikan 1 p'satu, list nyer mungkin x akan abis... justeru, secara singkat, i bn'azam to be better than before dlm sgala aspek, amiiinnnn :-)... (psssstttt... moga2 azam suami utk melibatkan diri dlm mmcr via franchise nih, t'makbul jua, insyaAlalah, amiiin)...

    ReplyDelete
  22. whoooppppssss... ada typo arrrr... sila refer kpd pindaan spt b'ikut:

    1. "seorng" pd baris pertama ditukar kpd "seorg";

    2. "bn'azam" pd baris ke-10 ditukar kpd "b'azam"; &

    3. "insyaAlalah" pd baris ke-12 ditukar kpd "insyaAllah".

    tuh jer :-)

    ReplyDelete
  23. samekum lnda. wah ! akak salute lah ngan azam dan prinsip linda 2011. go linda go. peduli pe org nk ckp yg penting kita tau pe kita buat, mohon restu allah dan ibubapa. akak percaya linda kan berjaya, tp jodoh jgn di fikirkan sgt kerna segalanya tlh di tentukan allah. godluck wat linda.

    ReplyDelete