Tuesday, January 13, 2009

Ya Habibi..Ya Maulana !!

Ya Habibi!! Ya Maulana!! Marhabah! Marhabah! Ya Hajjah..Ya Hajj... :-) Taik unta tompok-tompok lahhh...

Hehehe... Bila diberitahu yang majlis persandingan Mawi-Ekin kat Palace Of The Golden Horses ni temanya ialah Arab, aduhh...Linda dah start pening. Pakaian orang arab ni ada macam2.

Ada Arab yang ala penari Belly Dance yg pakaiannya nampak pusat (ishh..takkanlah Linda nak pakai mcm tu kan?)
Ada yang berlitup semua nampak mata je (kang orang tak kenal Linda plak)
Ada arab yang mcm Genie in the bottle tu...hehe...
Tapi Linda pilih arab Makkah je lah eh. Linda memang kumpul banyak jubah yang Linda beli kat Makkah dan Madinah waktu kerjakan umrah.

Kebetulan kawan-kawan Linda dari U.K datang ke KL untuk bercuti sambil bekerja. So,Linda ajak salah seorang untuk teman Linda malam tu. Masalahnya,dia takde baju ala Arab. So,misi Linda ialah carikan dia baju arab. Petang tu,Linda bawa dia shopping...

Saja je posing..hehe.. Ni otw nak ke Masjid India.. Kan ke best kalau ada Masjid Arab? Senang sikit nak cari baju ala Arab...


OK..Chup! Chup! Sebenarnya,berat betul kaki Linda nak melangkah keluar dari rumah sebab kat rumah,ada si comel ni. Keluaran terbaru abang Linda. Hehe...


Tapi,budak kenit ni jugak yang nak ikut Mummy dia ke hulu ke hilir... Dengan Mat Salleh pun dia cakap bahasa Melayu....Hantam sajalahhh Fifiq....


Gambar bawah : Fifiq tunjukkan protes dengan makan di atas lantai. Hehe.. Takde mood lah tu.


Paling comel bila Fifiq panggil kawan Linda "Uncle! Uncle! Sini lah! Sini!"... Kawan Linda pun buat-buat faham je lah bahasa melayu.. :-)


Baju pun dah dapat dan perut pun dah lapar. Sempat pekena 5 (sahaja) oyster di Carlos,Pavillion pada malam tu. Dengan kakak,abang ipar dan kawan Linda. Mak & Ayah Linda pun join jugak. Lepas tu,kami berenam tengok midnite filem THEY WAIT. Huh! Filem ni memang seram,memang best,memang ngeri! Pergi tengok k...!

Bersama abang ipar,kakak dan kawan Linda. Ibu & ayah ada duduk tepi (tak enter frame).


Harinya pun tiba,Linda pun pergi ke majlis resepsi Mawi-Ekin dengan pakaian hitam emas pilihan.


Linda pilih warna yang lebih kurang sama gaks untuk kawan Linda...


Ini yang sempat Linda rakamkan ... gambar blur sikit..


Sempat bergambar dengan bapak pengantin perempuan dan kembar Ekin - Ain. Rupa-rupanya,ayah Ekin ni ada kembar. Kembarnya ialah auntie di sebelah tu. Peramah betul keluarga Ekin. Baik. Thank you uncle !



Thank you guys for reading! ...dan kepada Mawi-Ekin,thank you for inviting! Syok tengok Mawi-Ekin naik kuda. Tapi kuda tu macam takde mood sangat malam tu. Agaknya dia takut bunyi bunga api tu kot? Anyway,semuanya lancar... and Linda pun kembali ke kehidupan normal Linda.......
CIAO !

31 comments:

  1. suka picture fifiq duduk makan atas lantai tu.hehe kelakar.janji makan ye

    ReplyDelete
  2. comelnya baby tue kak linda...apa nama baby tue???

    ReplyDelete
  3. kawan ke kak linda..??
    ececehh...hahha

    ReplyDelete
  4. Thank you guys sbb sudi baca blog Linda.. :-)
    Bukak cawangan kat Jepun? Well,perancangan awal Linda,biarlah ke seluruh Malaysia dulu ye. Bila dah on,baru Linda war-warkan..

    James tu kenalan lama... 10 tahun dah..

    ReplyDelete
  5. apa rahsia linda nampak slim ni?

    ReplyDelete
  6. Rahsianya...Makan hati! Kah Kah Kah! Hehe...Taklah.. Waktu Linda hos Sehati Berdansa,memang Linda diet selama 3 bulan semata-mata utk program tu. Tapi sekarang dah tak diet dah.. Tiap-tiap hari makan Asam Pedas & Nasi Ayam!

    ReplyDelete
  7. thx 4 sharing linda...
    nice baju... both yours n yr partner's

    best la baca blog linda, so sempoi...
    looking good - even without make up...
    mwahhhhsssssx

    ReplyDelete
  8. jgn mkan hati selalu ok. tak bahek taw..!!

    feel the hepiness to stay hepi babeh..!!

    ReplyDelete
  9. heee best2 linda dh ade blogspot! hehe ops sory lmbt tau.. ;)

    ReplyDelete
  10. dah heboh pulak gossip linda kat murai.com sebab bawak kawan pegi wedding mawi ni...i kesian kat u la, itu pun orang nak cakap bukan2. sabar je lah eh....

    ReplyDelete
  11. Senang je Anne. Jangan baca. So what? Linda cannot have friends? Tak boleh keluar dgn lelaki? Kalau orang desak suruh kawin,Linda kena kawin jugak? Nasib baiklah tak ikut cakap peminat,kalau tak , dulu,Linda terkahwin dengan Fahrin,lelaki yg salah...

    ReplyDelete
  12. Hi Linda
    Cantik & sedondon baju Linda & kawan

    Setuju ngan cadangan bukak restoran kat Jepun...esp. Osaka...!! Yay ;)

    ReplyDelete
  13. Dear Linda,

    Best baca blog u.Tak macam artis so i feel so close to u.Do visit my blog if u free.Berpuluh-puluh kali jugak mengayat mr hubby supaya gi try nasi ayam tapi tak sampai2.Ayam2 tu tau gamaknya aku dtg nk mkn dorang!!Kui..kui!By the way, seronok tengok usia muda dah ada bisness sendiri.One thing i believe pasal u bila baca blog u nih..rasanya u seorang yg jujur luar dalam..Kalu betul alhamdulillah.Keep it up..dan remember bila u jatuh tersungkur taatkala ujian Tuhan mendatang ingatlah masih ada manusia yg bergelar teman berada disisi..dan ingatla juga Dia menguji kita kerana kita mampu menghadapinya.Kuatkan asas agama insyallah kita akan sentiasa ada semangat untuk bangun semula.Jazakallahu khair!!

    ReplyDelete
  14. hi kak linda,

    amy baru jer jejak blog kak linda ni via blog vern! selamat berblogging! u look gorgeous even without makeup!

    p/s: kawan ke kak? hehehehe wink3x

    ReplyDelete
  15. COMELNYA..CUTENYA..HEHE..BABY LA..

    ReplyDelete
  16. sweet la linda pakai jubah wth the selendang :)

    ReplyDelete
  17. hi linda...baru jumper yer blog nih =)

    saper nyer anak tuh?abg zalie or kak intan?cute nyer..geram

    -neer-

    ReplyDelete
  18. Tu anak kak Intan lollipop ! Hehe.. me acih semua.. InshaAllah , selagi Linda tak terlalu 'terluka' dengan mende mende internet ni,Linda akan terus ber'blogging' ye. :-) Terima kasih atas sokongan ...

    ReplyDelete
  19. salam kak linda....awat la anak kak intan mkn camtu?haahahhaha...cute yg amat!

    ReplyDelete
  20. ok Kak Linda...Saya tggu Kak Linda bukak satu franchise kat Tokyo...Sure meletop punyer arr sbb setakat ni xder lagi Kedai Nasi Ayam Jepun..
    Tambah2 lagi makanan baru yg depa xpernah cuba..konfem laku nyer arr..hehe...

    ni link die time kiteorg bukak stall jual murtabak sempena festival uni..dlm dua hari dpt untung RM10k..hehehe...(http://faizly.wordpress.com/2008/10/)

    Prosedur nak bukak restaurant kat sini saya boleh tolong Kak Linda...*wink*

    ReplyDelete
  21. Linda, that's a ring on your left hand on your ring finger, are you engaged? :D

    ReplyDelete
  22. alalala cutenyer baby..
    baru dtg jengah!
    luv u kak linda.. muah muah muah

    ReplyDelete
  23. linda! im ur big fan!! teruskan maju ke depan! all the best this year! semoga dapat jodoh juga!!aminn....btw, ur 'friend' itu sgt hensem okayy!!:-)

    ReplyDelete
  24. hehe naughty lah 'idajer' ni.. OK,dia hensem.. Mat saleh lah katakan..

    Terima kasih ye sbb sudi baca blog Linda..

    ReplyDelete
  25. hye kak linda!! oh akak sungguh+semakin+sangat cantik okayy seriusly! plus, u looked pretty & ayu sgt mase hos akad nikah mawi ekin tuu gorjesss :)

    btw, have a nice life. And may Allah always bless u with loads of fortunes :) Amin.

    (btw 2, go blogging juge. u look like a normal person dlm blog. x mcm diva/artisgleme. nice sgt bile reading ur blog)

    ReplyDelete
  26. hi kak linda...

    akak diet cm ne??
    gtau la...
    hehe

    ReplyDelete
  27. lembut jer muka kak linda pki tudung tu

    i likeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  28. hye kak linda...
    best tgk kak linda dkt trek hr 2...
    i jst found ur blog tho...
    duh! best la blog akak nie...
    blh tak sy link blog akak?

    p/s:gogogog0 kak linda!!!
    hanya 'kwn' ke kak linda? ehem...

    ReplyDelete
  29. hye linda =) erm...i just link ur blog to mine. well doesn't matter ur a celebrity or wuteva but i just love to read ur blog =) it's a compliment nway dun get me wrong...hope dat u link mine to urs as well so more stories can be catched up n perhaps we could be blog's friend [u noe comment at each other blog n stuffs] + ur skin just lyk moi blog hahahaha =) wut a coincidence ryt!!! http://crappoholic218.blogsot.com
    haf a nice day babe =) ~ adios

    ReplyDelete
  30. ala kak linda, jangan dilayankan sngt kutukan org2 yg meng-gosip kak linda ngan ur fren tu.. so long as ur consience is clear, everything is fine.. sebanyak mana org2 yg iri hati dan cuba menjatuhkan kak linda, banyak lagi peminat2 kak linda yang always there untuk support linda onn.. =)

    ReplyDelete