Tuesday, December 1, 2009

The Best B'day!

Hi! Linda ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang mengingati tarikh lahir Linda.. Terima kasih atas ucapan melalui sms di Sinar fm,Facebook etc. Terima kasih juga atas kiriman jambangan bunga dan hadiah.. Yang paling utama ialah ucapan terima kasih Linda atas doa kalian sempena hari lahir Linda.. Moga segala doa yg baik2 dimakbulkan oleh Allah .. Ameen. :-)

26 Nov 2009 merupakan antara hari lahir yang tak dapat Linda lupakan.. Sejak 25hb,sebelum detik 12 malam,Linda dihujani ucapan oleh sahabat handai,keluarga dan peminat2... :-)

...dan yang paling 'terkezut'! ialah panggilan kejutan pada pagi 26 Nov daripada kru SINAR PAGI iaitu Kak Engku , Abang Saleh Yacob dan Khairil...Kalau u all terlepas dengar , klik bawah ni utk audio rakaman Sinar Pagi yang menelefon Linda yang sedang lena dibuai mimpi ...













Thank u Kak Engku , Krill dan Abang Jemmmm.. ahauww... tin tin pon pon.. Abang Jem datanggggggg! Lariiiiii....

Pada malam 25 Nov , Linda dijemput oleh Murai.com utk ke tayangan perdana sambungan filem Twilight... New Moon.. Mula-mula , Linda jatuh cinta pada drakula ni... tapi lepas tengok movie ni... Linda....

....jatuh cinta pada serigala jadian pulak.. Badan serigala tu cukup vitamin!! Go and watch! Sorry Mr Drakula..cintaku beralih arah...hehe..

Lepas tu,kakak Linda buat surprise birthday party utk Linda...di tempat Linda lepaskan suara sumbangku.. mana lagi.. karaoke laaa.. my favourite!



Paling tak tahan ialah bila kawan-kawan beli kek yang bertulis LO... siap ada gambar! Woooo





..and they know what I like... OYSTER !!!

Pastu ... nyanyilah... lepas Linda...Linda lagi...pastu Linda..and then Linda lagi.. kekeke..


Bersama dgn kakak kesayanganku... :-)

Thank u kak ... kerana menjadi orang yg paling sibuk menyempurnakan sambutan hari lahirku... :-)

Bawah ni orang2 yang 'sibuk' jugak.. hehe.. Orang sibuk nyanyi,kita sibuk posing ye.. :-) Thank u babes...



Diorang suruh Linda potong kek.. tapi Linda taknak potong sebab Linda sayang and suka sangat kek tu.. lagi pun , ibu ayah takde waktu Linda nak potong kek... rasanya lebih lengkap kalau Linda potong kek disisi ibu ayah..

So, birthday party Linda berlarutan hinggalah ke rumah..



..ada extra kek lagi... kek coklat! I like!!


..antara jambangan bunga kiriman teman dan peminat2...serta hadiah yg Linda terima... Yeayy!



...dari yang tersayang cik abang?...takde...sorry eh... I single and available !!

Persembahan malam tu tak diserikan oleh mana2 artis undangan... tetapi diserikan dgn gelagat pembantu kakak Linda.. namanya Bik Yem.. dialah artis residen kita.. hehe..

Bik Yem ni pelatah orangnya.. Pantang kita sakat.. mesti dia joget.. hehe.. Tengok bawah ni , Linda tengah kacau Bik Yem..



OK...OK.. penat... Linda yang penat... dia ok lagi...



Haaa...jangan main-main.. Bik Yem joget lagu Pussycat Dolls sexyyyy tau! Hehe..

Sorry Bik Yem..gurau-gurau aja.. bikin hati gue happy di hari jadi.. Tapi sayang , bik yem kena pulang ke Indonesia Disember ni sebab suaminya sakit. Will miss u Bik Yem !!
Birthday girl...



OK, sekian sahaja cerita di hari lahirku... party yang sederhana... yang penting keikhlasan doanya.. Alhamdulillah masih bernafas sehingga 32 tahun... Alhamdulillah syukur dengan kurniaan rezeki dari Allah... Alhamdulillah hidup Linda dikelilingi oleh insan2 baik hati dan keluarga yg sentiasa menjadi penguat semangat... Moga berterusan kebahagiaan ini dan diberkati hidup ini serta dipertemukan diriku dgn orang yg baik2... Ameen Ya Rabbal Alamin...

40 comments:

  1. happy birthday kak linda!!! ~ladiey gege~

    ReplyDelete
  2. HAPPY BIRTHDAY KAK LINDA!! ^_^

    ReplyDelete
  3. happy birthday kak linda. moga panjang umur murah rezeki. amin

    ReplyDelete
  4. hapy besday kak linda..

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday my sis linda...
    hope sis shat slalu,happy ng fmly n cpt dpt jodoh!!!amin...

    ReplyDelete
  6. Happy Besday L.I.N.D.A!!! *lots of love*

    ReplyDelete
  7. Happy Besday L.I.N.D.A *lots of love*

    ReplyDelete
  8. epi bday kak linda,,!
    huhu..~
    moge pnjg umo n dmurhkn rzki..
    k?
    hope jmpe jodoh yg plig sesuai n hope bekekln..
    huhu~
    tahniah..
    4 ur successful life..
    yeah..!
    go kak linda, go..1
    huhu..
    u go gurlz..!
    huhu..

    ReplyDelete
  9. happy BirthDay kak 'L to da O'....
    May Allah Bless U alwayz.... (^_^)

    ReplyDelete
  10. salam kak linda..
    wish u hepi blated besday..
    mg dberkati umur,chat,ceria,btambah murah rezeki n dtemukan dgn insan bgelar suami yg tgolong dlm golongan lelaki yg soleh n beriman...

    ReplyDelete
  11. dear linda... nice to hv u updating yr blog... lama2 lapse, jenoh gak rasa nyer menunggu... 1 thing that is nice bile baca the updates, smua nyer +ve belaka... kdg2 tuh wajar gak x dilayan kelaraan nih (sekira nyer ada) krn sering ia m'undang kemurungan x munasabah... anyway, happy belated 32nd birthday... salute krn x t'agak2 menyatakan ulang thn yg ke berapa... setiap insan pasti akan semakin b'usia... maka tindakan m'hargai peningkatan umur adalah sesuatu yg sgt dihormati... sesungguh nyer, Allah SWT Maha Mengetahui & B'kuasa ke atas sgala2 nyer... Smoga kita smua diberikan keberkatan dunia & akhirat & masa hadapan m'janjikan yg indah2 belaka, insya-Allah... by the way, t'ingin sgt nak jumpa Linda 1 hari nanti... may b thru L.O.O.K @ projek franchise MMCR... dgn b'bekalkan keikhlasan, sya b'doa agar harapan tuh dipermudahkan Allah SWT jua... ameeen... until p'temuan tuh, take a gud care of yrself ek... :)

    p/s: i was known as "azizati"...

    ReplyDelete
  12. Happy Belated Birthday Linda and hope your life will be blessed and yang penting HAPPY.....

    ReplyDelete
  13. happy belated birthday kak linda~!

    ReplyDelete
  14. HAPPY BELATED BIRTHDAYY SIS..LOVE U SO MUCH...

    ReplyDelete
  15. HAPPY BELATED BIRTHDAY SIS..LOVE U SO MUCH....

    ReplyDelete
  16. happy belated 32 birthday...

    nk join jugak franchise linda nih

    ReplyDelete
  17. cantiknya kek besday. Color kek pun sesuai ngan linda dan teramat mahal pd akak ialah LO. Akak syg linda dan moga after this linda akan lebih SUKSES. Jaga diri.

    ReplyDelete
  18. Salam Linda,, ha ha ha... linda dgn bik yem tu joget ke tgh buka silat?? Nmpak mcm nk buka langkah je dua2,,hi hi.. Tgk gambar tu teringat ada sorang kawan masa sekolah dulu, pantang orang sentuh sikit,reflex dia punya cepat,sekali kena pelangkung tobat tak nak cuit lagi..fuh cari penyakit btul.. Linda bila nak datang kat perlis ni?? Jom pi Shopping kat padang besaq:)

    ReplyDelete
  19. happy birthday kak linda:) moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki serta cepat ditemukan jodoh...amin:) saya pun jatuh cinta ngan serigala jadian~jacob~...he3.

    ReplyDelete
  20. hepi bestday kak linda,,,,moga pnjang umur...dimurahkn rzeki dan cpt2 dpt jodohhhhh....aminnn,,,,

    ReplyDelete
  21. happy belated birthday kak linda,moga murah tezeki selalu..

    ReplyDelete
  22. hapy b'lated bithday kak linda. =)
    hope blessed for yg Maha Esa.
    biar single biar available janji HAPPY.!!

    ReplyDelete
  23. wah kak linda..
    besar nyerr ur cake!!
    akak mkn ke part ade muka akak tu??
    hahaha..
    syg laa nk mkn kek tu kan??
    xde pown gmbar potong kek..
    kek tu elok jerr smpai hbs crita psal bday..hakhakha!!
    hepi belated bday^_^

    ReplyDelete
  24. besarnya kek.. boleh habis ker.. =)

    psst: Hi! Salam ziarah! Jom exchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

    ReplyDelete
  25. semoga kak linda bahagia dgn siapapun pilihan kak linda...sbb yg nk menjalani kehidupan ni kita kak..so akak jgn pikir sangat ape org kata..yg penting buat apa yang kita rasa baek untk kehidupan kita dan org di sekeliling kite...smile alwayss syg kamooo...appy busday ya kakkk..sye 27 nov..akak 26 nov selang sehari jep..jodoh kuat nih...hhehee

    ReplyDelete
  26. hepy belated besday k.linda.......

    ReplyDelete
  27. budget-cupcakes gak mendoakan kesejahteraan LO..Happy Bday

    ReplyDelete
  28. happy birthday kak linda.... kak linda mesti insan yg sgt happy bcoz kak linda dikelilingi oleh org2 yg sayangkan kak linda. u should be grateful... hope kak linda cepat2 bertemu jodoh. cant wait to see u naik pelamin...hehe

    ReplyDelete
  29. hepi birthday Kak Linda..Moga Panjang Umur...Alhamdulillah, di usia 32 thn,Kak Linda dah berjaya..kagum... bila lah saya nak dapat umah macam akak..hik..tetiba...

    suehm-suehm.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. Comelnye.. tahniah.. semoga sehat selalu.. dan dapat jumpe Mr Serigala Jadian anda cepat! haha

    ReplyDelete
  31. happy belated besday linda..sorry sgt2 lewat wish linda...semoga pnjang umur,bertambh2 murah rezeki dn bertemu jodoh yg terbaik..amin!..ingat lg ms linda kat Era..azah kol kata yg azah mimpi linda kawin dgn paknil..moga2 mimpi jd nyata..ahaarkss...
    All de best ya..

    syg sgt kat linda..jg diri..

    ReplyDelete
  32. Happy birthday kak Linda..
    May Allah Bless U.. Moga dipercepatkan jodoh dan murahkan rezekimu.
    Kak linda makin berseri. Apa rahsianya.. mesti selalu pergi spa kan.. tu pasal kulit makin mulus.. cheewahhh..
    jgn lupa lawat blog saya juga ya.. www.hanafzuan.blogspot.com boleh cuba resepi yang best.

    ReplyDelete
  33. Salam ziarah n Happy Birthday. Blog Linda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks.

    Zuki (zukidin.blogspot.com)

    ReplyDelete
  34. Hai Linda! Happy Belated Birthday...Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan ditemukan jodoh yang baik, insyallah.

    Really like your cake!

    Linda, I have something to share with you, hopefully you take it positively yea! Actually I nie peminat u dari jauh...from Aussie....dah lama I kepingin nak makan kat your restaurant....

    Alhamdulillah that day I dapat balik sekejap for few days b4 raya haji n sempat makan kat ur MAPS dekat tesco ampang (with my sis n my mum)....I beria-ia nak makan almaklum dah lebih 2 tahun x balik n nak makan pure Asam pedas.

    However, I rasa ur menu kurang kick la...macam sumenye pakai perisa segera or paste...I nak yg kampung style...so tak kick la pakai perisa. Tapi presentation mmg kelas. We ordered:

    Asam pedas ikan jenahak
    Nasi ayam penyet
    Sotong Bakar
    Otak-otak.

    I thing u really need to put the real taste instead of using yg "segera" especially the kuah asam pedas n sotong bakar.

    But one thing, we really like ur drinks....the juice mmg power!....i suka the lime juice yg ada asam boi tuuuu.

    Next time I balik, I akan dtg lagi and hopefully masa tu I can give u 5 star!!

    Always support you!
    MAA.

    ReplyDelete
  35. Hi MAA.. Sounds just like my friend Mohd Ali Arifin. :-)

    Terima kasih sebab sudi menjamu selera di restoran I. Utk menjawab komen u ttg masakan I pakai 'paste'..read below ye.

    Restoran I tak pakai paste Asam Pedas or whatsoever. Kita blend sendiri cili,bawang,kunyit dan rempah2 yang lain. Setiap hari,sukatan yg disediakan adalah sama dan tidak boleh ada yg terkurang atau terlebih supaya rasa tak berubah.

    Restoran I tak pakai paket2 'segera' atau 'paste' ni. Just to remind u,we r doing business..so,kalau kita pakai paket 'paste',kita tak untung! Sebab paket segera lebih mahal dari blend sendiri. Our Asam Pedas is not ready made. We make it by order. So,setiap order tu kita masukkan bahan2 sendiri seperti asam jawa,serai,garam etc..

    Anyway,I hope u jelas dgn penjelasan I ni. Bahawasanya , restoran Asam Pedas I tidak menggunakan paket segera atau 'paste'. Everything is original dari tumis hingga ke kuah.

    Thank u again sebab sudi dtg ke res I. Bak kata pepatah,rambut sama hitam,hati lain2.. Mine is,lidah sama tapi rasa lain2.. Salam!

    ReplyDelete
  36. Allah selamatkan kamu...(berkali2)linda
    sempat lagi kot....

    ReplyDelete
  37. Allah selamatkan kamu....(berkali2)Linda
    sempat lagi kot....happy bestday

    ReplyDelete