Tuesday, December 22, 2009

PARAMESWARA

Sorrylah..lama tak update blog. Busy sangat. Kepada peminat-peminat yang hantar sms/email dok tanya kenapa Linda tak update blog, terima kasih atas keprihatinan anda.. hehe.. Kalau lama tak update,maknanya busy... Kalau busy,maknanya - BAGUS !

Linda busy buat kerja-kerja 'dalaman'. Apa tu? Adalah..beberapa projek baru Linda untuk tahun 2010. InshaAllah kalau semuanya menjadi,tahun depan adalah tahun yang paling sibuk bagi Linda. Rasanya dah lama Linda 'leka' dalam hidup. Leka dan lalai dalam pelbagai aspek kehidupan. Kali ni,Linda nak lebih fokus. Nyahkan semua perkara negatif. Nyahkan perkara yg 'mengganggu' hidup Linda. Maju ke depan. Kita pun baru je sambut maal hijrah 1431. Harap tahun baru ni , Linda dapat memulakan sesuatu yang baru...hijrah dari kebiasaan hidup Linda selama ni. InshaAllah...
Kebanyakan masa Linda dihabiskan dalam studio. Rekod itu..rekod ini dan seperti biasa..On air..
This is me.. :-)


OK. Tak banyak yang dapat Linda kongsi kali ni. Baru-baru ni , Linda dijemput ke majlis anugerah majalah KOSMOPOLITAN. Linda tak sempat amik banyak gambar. Ini saja gambar yang ada. Linda dan Diana Danielle. Gambar ni dari BlackBerry Awal Ashaari (kami duduk semeja). Thank u Awal !



Thanks KOSMOPOLITAN..
Oh ya... minggu lepas Linda ke Melaka. Sempat singgah di restoran Ikan Bakar Parameswara kat Umbai. Punyalah ramai pelanggan kat restoran ni...fuyooohhhh ! Sampai takde tempat duduk! Linda dah expect dah.... "ni mesti makanan dia sedap.."

Linda makan apa ? Tengok bawah ni...



Nasi lemak bungkus, ikan bakar kosong..pekena dengan sambal asam (yum! yum!) dan kicap perah limau...wuuhhhhoooo.... terangkat wehhhh !!

Seperti yang kujangkakan.. makanannya memang sedap. Tip top. Servis pun best ! Stafnya peramah dan cepat ..
Tengok bawah ni.. Nak pilih ikan pun kena beratur tau... Ikan,udang,sotong semua fresh!


Sempat juga Linda bergambar dengan 'tauke' PARAMESWARA ni.. cool je brother ni... Abang Jebat namanya..



OK.. Sekian saja.. Belum cuba belum tau... sudah cuba, mau datang lagi !! OK Bro Jebat ! Nanti Linda datang makan lagi kat PARAMESWARA bila Linda ke Melaka k.. Adios !

24 comments:

  1. seronok baca thank kerna terupdate jugak blog nie

    ReplyDelete
  2. sumpah.suke sgt bace blog k.linda.akn ketagih rasenye.wish u all da best.

    ReplyDelete
  3. kak linda mmg suke mkn ikan bakar eh?sodap betul tgk...terus jadik lpr..hehe..sy peminat kak linda..sllu ikut prkembngn kak linda kat blog ni..gudluck ye kak linda dlm sume bidang yg diceburi...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Linda,

    Nice blog! Saye pun penah mkn kat parameswara ni..best giler!!

    Visit my blog too at crocsmarche.blogspot.com and get ur 100% original Crocs Shoes at a CHEAPEST price in town here okie!! :)

    Thanks~

    ReplyDelete
  5. ive been there too :)

    ReplyDelete
  6. now your sister at my office, interviewing with IRB officer...everything ok..

    ReplyDelete
  7. Agak dh linda busy sgt. Teruskan apa yg linda programkan thn baru kerna 90% segala usaha dan perancangan adalah dr diri kita sendiri manakala 10% adalah sokongan moral dr org lain yg syg kt linda. Pe pun akak sentiasa menyokong apa jua yg terbaik wat linda. good luck, linda.

    ReplyDelete
  8. salam kak linda. harap 2010 tahun yg banyak rezeki buat kak linda.

    fuhh ikan bakar parameswara mmg ada kick lah!

    ReplyDelete
  9. memang terbaik....saya selalu makan kat sini. walau dari johor:) tetbe teringin nak makan:$

    ReplyDelete
  10. waaaahhhh...best nye ikan bkar dia..ader sambal asam lg...emmmmm...sy pon g melaka gak mngu lpas tp x pg kt restoran nie....:(

    ReplyDelete
  11. smoga tahun baru akn lebih bermakna kpd k.linda...hrap2 thun 2010 adlh thun yg bermakna utk akak k...all d best 4 u sis...luv 2..:-)

    ReplyDelete
  12. Salam kak linda. Parameswara ni mmg top habis lh kt umbai. dekat je ngn rumah saya.

    btw, sweet nyeeee Diana Danielle...Tak puas sekeping je pic dia. hehe...

    ReplyDelete
  13. Ikan bakar cecah air asam memang sedap...takpun cecah kicap pedas..


    http://cikguaziz.blogspot.com/2009/12/perempuan-pakai-legging-adalah-stupid.html

    ReplyDelete
  14. hai Linda...sy n family pun ke Melaka last week.kami lepak2 di pengkalan balak..nice place...cuba la...

    ReplyDelete
  15. salam,

    I luv to see your family pixs. ada tak projek2 terbaru yg peminat blh join?

    shaz

    ReplyDelete
  16. tengah2 makan kat restoran umbai, tetiba dengar suara sorang ppuan. eh, ni macam suara kt radio ni.. pastu bila tgk belakang, pergh, cun giler minah ni.. pastu tgk belakang lg skali, laa, ni linda onn rupanya! teringin nk bgmbr tp malu.. hehe :D

    ReplyDelete
  17. kaklinda memang mantain vogue !

    ReplyDelete
  18. thx kak linda gtaw pasal ikan bakar parameswara tuh..mmg best..saya baru jew g snew kelmarin. owner tuh siap tny cmne taw kedai die tuh..saya ckp dri blog kak linda la..die ckp ade nmpk muke pkcik x dlm tuh haha..fyi coz ur pic la i cam die pun huhu..

    ReplyDelete
  19. salam..linda

    maintain cun forever..
    semakin lawo..

    bestla aktiviti tu..hehe

    ReplyDelete
  20. pasni nk p umbai ajak sy ea. huhu

    ReplyDelete
  21. rahsia peminat jebatMay 1, 2010 at 1:27 AM

    jebat tu bukan bos parameswara

    ReplyDelete
  22. jebat tu bukan bos parameswara

    ReplyDelete