Tuesday, December 29, 2009

ATV , ATV , ATV ... I like !!

Hujung minggu lepas , Linda telah mencuba sesuatu yg baru dalam hidup iaitu meredah hutan menaiki ATV . Wow ! I tell u ! Kenapalah Linda tak 'jumpa' sukan ni awal-awal dulu.. ATV ni betul2 dapat release tension Linda..

Linda habiskan masa hujung minggu 'entertain' family dan anak-anak buah yg datang dari JB. Maklumlah...cuti sekolah.. So,selain paintball,kita telah berjaya menerokai satu lagi aktiviti baru iaitu ATV.

Jom ! Linda bawak u all mengembara dengan ATV .


Destinasi? Berkelah di air terjun !! Here we gooooo !!

Petang tu , baru lepas hujan... so,keadaan tanah berlopak-lopak dan licin ye tuan-tuan dan puan-puan...
Linda ! Tengok depannnnn !
Bila dah licin, sikit-sikit ATV tergelincir... hehe... tu yg best tu...


Bawak ATV ni mencabar...kena pandai control...


...sebab kalau tak pandai control , kita jatuh gaung !!

Cehhhh....sempat posing ni.. hehe...
..k....dah sampai air terjun Kubang Gajah . Perjalanan lebih kurang 30 minit... kita konvoi 15 orang.
Huh...setelah bersusah payah meredah semak samun hutan belantara...akhirnya ini yang kita temui... Diorang gelar air terjun Sofea Jane..katanya Sofea Jane pernah shooting kat sini dulu.. Nama sebenar ialah Air terjun Kubang Gajah...

Ohh...seperti yang selalu kita kata...nak dapat sesuatu yang nikmat, perlu lalui kepayahan dulu...barulah terasa nikmatnya... So,sebelum jumpa air terjun, kita kena jalan kaki turun semak samun ni sikit... ouchhh kakiku !
Jap eh..Linda panjat jap...dah lama tak buat kerja panjat-panjat batu ni... Cit! close your eyes!

Famili ku..Seronok tak terkata !!!
Tak sangka , hanya beberapa minit dari rumah Linda, Linda temui sesuatu yang lain daripada yang lain...terasa seperti jauh dari kota KL...macam suasana di kampung. Padahal masih lagi dalam KL... enjoy....memang enjoy... Segar rasa badan!
ok... dah kecut kesejukan dah semua... Jom balik ke pangkal jalan !!
OK..kalau u all pun suka aktiviti ni , ni haaa...contact number...Linda sempat snap gambar kat trak diorang...
My cute little ATV sedang mandi...

...huhhh...nyaman betul rasanya....

Merah tetap pilihanku...

Sebelum Linda ke ATV , pagi Ahad tu , Linda ke Bukit Jalil utk acara paintball.. seperti biasa...
Bawah: Tiga benda ni perlu ye sebelum masuk padang... Mask , vest dan senapang gajahku..
3 , 2 , 1 ... WAR !!
Juara-juara melangkah keluar... kekeke..
Memang jadual Linda pada hujung minggu lepas sangat 'packed'... semua ni semata-mata utk famili...supaya bertambah mesra dan erat ikatan kekeluargaan...
Lemme' show u my new baby...
Mifdhal..

baru 2 bulan lebih umurnya... tapi penat nak layan dia.. asyik kena layan dia bercakap je.. hehe..
lepas tu dia ketawa terkekek kekek... So comel !
....dan di bawah ni... mogok umum ye... I want to go back Mummy ! Hot !!


OK, let's go home... Ciao for now !

26 comments:

  1. huuh !! bestnya tgk aktiviti linda. Nampak cam linda penat tp enjoy kan. Bertenaga linda dlm aktiviti melambangkan linda bangga dgn kejayaan linda thn ni dan moga rezeki linda berganda 2010. Akak doakan. Slmt thn baru 2010, linda.

    ReplyDelete
  2. ooh ATV di kemensah tu ek..best2..saya pernah cuba dulu. sebelum ni pernah naik dkt sunway park. rupanya di kemensah lebih best gile dan harga pun tak mahal. memula dgr air terjun sofea jane tu kelakar la. agak2 pasni ada air terjun linda onn tak.hehe

    suka pic last tu. lawak

    ReplyDelete
  3. seronoknyer kak linda..igt kak linda sentiasa sibuk..rupaye ada juga masa tuk family..

    terasa sy pun ikut seronok tau..huhu

    ReplyDelete
  4. wow ! happening sngt2 :D best laah :)

    ReplyDelete
  5. bestnya tak bawak ATV tu..rasa mcm nak try jer..n Kubang Gajah kat ne,..ekk??..

    ReplyDelete
  6. yg pegang Midfal tuh relative linda ke?

    ReplyDelete
  7. nmpk cam best je...ni sy jupe website dia..

    http://www.atvmalaysia.net/

    tp kan..lps gi air terjun, on the way blk dah kotor blk..ada tpt salin baju ke kak linda?

    ReplyDelete
  8. yg pasti si fifiq 2 lg seksi dr mummy dia...hehehe...

    ReplyDelete
  9. kalau yang xde lesen,leh ke bawak atv tu kak linda?
    =)

    ReplyDelete
  10. hepi2 ngan family gini mmg syiok..

    ReplyDelete
  11. Owahhh bestnyerr Kak Linda:)
    Rasa mcm nak join sekali...

    ReplyDelete
  12. uuuuwwwwaaaa......linda naper kuar dr sinar.fm,dah xder nak rindu saper kat sinar,hope u success what ever u do..tin..tin..pon..pon..

    ReplyDelete
  13. salam linda
    i love this activities... keep it up gal..

    ReplyDelete
  14. atv memang syok..lagi syok kalau ikut kami mandi lumpur di rainforest johor challenge ari tu..
    ajahare.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. mmm..xtvt yg menarik..
    ATV best sgt...

    ReplyDelete
  16. bestnya tengok xtvt kak linda...macam-macam ada..:)
    anyway, nice day kak..

    akubudakpening.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. wahhhhh...challenging nyer.....

    ReplyDelete
  18. bestnyer....
    awt x ajak peminat kak linda pegi sekali..
    huhu...my blog
    http://fadzilzalee.blogspot.com
    lau nk jad followers..hihi assalamualaikum

    ReplyDelete
  19. linda...
    fahrin dah free balik...
    ..masih ada harapan ke..korang berdua..
    dia pun dah kaye..dah setaraf...
    harap you two..berbaik semula..
    i know you're still holding a torch for him..
    ..i've seen him in person..wow..
    apa saje kekurangan dia..i rasa..akan berubah..kalo dia betul2 jadi husband you..
    God speed..

    ReplyDelete
  20. konfemkah event hi tea with linda onn ahad nih kat mmcr, ampang point, jam 3.00 pm? bukannya apa... takut ada pihak yg sj2 m'buat crite... care 2 verify? klu diizinkan Allah Taala, ingat nak join b'sama2 2 anak dara eden... :)

    ReplyDelete
  21. linda..dengar cerita nak buat franchais restaurant linda?betul ke?emel saya macam mana permulaan bisnes ni?modal,peralatan,tempat,lokasi saya di ipoh,perak.
    sr20gsr@gmail.com..thanks...

    ReplyDelete
  22. bagus la kak linda wat xtvt mcm nie leh tenangkan fikiran sambil jaga kesihatan...kan..apa2 pown taniah la kak linda masuk suriafm muzik terbaik tanpa henti....tinggalkan je bumbung yg x kenang jasa kak linda tu huhuhu..ops leser pulak...semoga kak linda terus sucses dan akan kembali memberi saingan dan semangat baru utk tahun baru ok....go...go..go....

    ReplyDelete
  23. bessnya linda buat xtbt mcm ni..bila ekkk akak dpt peluang camtu.....:)

    ReplyDelete
  24. erm..best ye kak linda..saya baru je nak pi kesana 07.03.2010 ni..coz we do the birthday boy/girl february 2010. we all sume from nikko hotel..best ke tak ye?tgk blog kak linda mcm best..xsabar nak pi 7.hb.03.10 ni!! padahal bulan dua dah lepas dah..!!T-T

    ReplyDelete