Tuesday, April 14, 2009

Gracias Berita Harian !

Sebenarnya.. tak mudah untuk mengadakan photoshoot. Bunyinya macam senang tapi setiap photoshoot memerlukan beberapa perkara penting. Antaranya ialah kesesuaian masa Linda dan jurumekap , pakaian , studio atau sesi fotografi di luar , jurufoto professional , lighting kena betul...dan yang paling penting bagi Linda ialah 'mood' sewaktu penggambaran..

Kali ni ,Linda nak share dengan u all 'kerja' Linda ni.. Ini bukan lagi hal 'glamour' untuk Linda , ini dah dianggap kerja ...

Baru-baru ni , Berita Harian telah menyiarkan 2 gambar Linda. Satu dengan Abang Rosyam Nor, satu lagi dengan Khairil (penyampai Sinar fm). Terima kasih BH ! :-)

Jom,ikut Linda pi photoshoot..! Ermmm... maybe dalam 4-5 jam.. Campur perjalanan..

Sekarang ni , make up artist favourite Linda ialah Nazri. Dia adalah make up artist untuk Sehati Berdansa lepas . So,kedua-dua photoshoot ni,Nazri yang mekap.. Serasiiii gitu... auwww..



Kalau shooting filem atau drama , babak yang dilakonkan selama sehari suntuk , kekadang tayangan kat drama atau filem tu selama 5 minit saja... Bayangkan.. bukan mudah jadi artis tau..

Sama gak macam photoshoot... posing punyalah banyak.. mekap punyalah berjam-jam.. hanya gambar yang terpilih saja akan disiarkan satu artikel...

Jom join Linda dan Khairil mendalami 'mood' photoshoot...



Elakkan dari bertentang mata dengan lelaki.. bahaya...




So, dah habis photoshoot , kami berdua di ínterview' oleh wartawan Berita Harian... Haa.. ni sesi perah otak plak. Bukan boleh main jawab sesuka hati je.. Takut di salah tafsir..



Inilah hasilnya...



Now , photoshoot dengan Abang Rosyam Nor plaks...
Abang Rosyam senang laaa.. datang2 je , terus boleh photoshoot sebab dia lelaki.. takyah nak mekap sangat .. rambut pun simple je..
Ni tengah mekap... while abang Rosyam lepak menunggu ku... :-)



Ready to go ?
Macam2 posing dilakukan untuk menampakkan keserasian.. Almaklumlah.. I ni pemalu orangnya.. ahauuu...

Eh .. Eh.. Eh... belum ready lah kak... Mata tertutup tu...
OK tak kak ? Haaa... nilah photographer nya...
Hasilnya...
Tapi ni gambar cover je.. Ada lagi story kat dalam.. dengan posing yang pelbagai.. hehe..

OK guys ! Tu je yang Linda nak share dgn u all..
Bila cerita , berita dan gambar telah terpampang di akhbar atau majalah , pelbagai pula reaksi daripada pembaca... baik yang negatif atau positif... Tapi selalu Linda mengharapkan yang positif.. Always think positive k! :-)
Pendek kata , bukan mudah untuk menghasilkan satu sesi fotografi buat tatapan pembaca...
CIAO !

12 comments:

  1. Betul.. tapi laki pon bukan semuanya tak perlu make up.. ader jugak yang perlu make up especially for mags fashion spread.. (",)

    ReplyDelete
  2. hai kak linda..sy nisa,minat sgt ngan akak..slalu gak follow blog akak nie...best tgk gmbr2 akak yg cun2 hehehe..i hope i will be like u someday...

    ReplyDelete
  3. pompuan if x mekap x nek seri..
    ehehehe

    ReplyDelete
  4. erm...bila belek2 picca2 photoshhoot tuh,...
    tertanya laks sape yg tukang amek personal picca for kak linda?..erm..

    ReplyDelete
  5. abg khairil hensem arr...nasib baik dah kawin LOL

    ReplyDelete
  6. cantik arr u sis...kekekekee

    ReplyDelete
  7. ijah...

    dah lama tak dengar pekembangan abg khairil...
    pepn kak linda ngn abg khairil tetap best.

    ReplyDelete
  8. linda..
    makan la banyak skit..
    kurus sangatla..
    xseswai u tinggi...

    ReplyDelete
  9. lawa la kak linda mse anugerah bintang popular..
    tpi tak dpt tgk la mase tu..sbb ade final exam esoknya..
    -shazha90_

    ReplyDelete
  10. cantiknya linda masa ABP tu baju pun lawo...keep it up!!!

    ReplyDelete