Thursday, October 22, 2009

Open-House-Warming Linda..

17 Oktober 2009 - Tarikh yang cukup bermakna dalam hidup Linda. Itu adalah tarikh 'house warming' teratak baru Linda. Itu juga adalah tarikh rumah terbuka Aidilfitri Linda.

Hari tu, Masya Allah ! Ramai betul tetamu datang ke rumah Linda. Dah tak macam open house..macam kenduri kahwin kata kakak Linda! Cuma pengantin lelaki & tok kadi je Linda lupa nak jemput. hehe.. (ada ke pengantin lelaki tu?)

Tetamu yang pertama sekali datang menjenguk rumah Linda ni ialah.. AZWAN ALI ! Baru pulang dari umrah,Alhamdulillah. Berseri wajah Azwan. Amboi Amboi Amboi.. Ahauw !


Mawi & Ekin adalah tetamu kedua hadir selepas Azwan. Sedondon... :-)



Mawi ni sempoi gak orangnya ek.. Dia lepak kat rumah Linda siap main playstation dgn anak buah Linda. Pa'kal lah Linda berkebaya sopan hari tu, kalau tak , maunya Linda join lawan game bola dengan Mawi.. Takpe Mawi.. Next time lepak kat rumah Linda lagi eh..Lawan bola :-)


Bawah : Noniswara dan suami... Thank u for coming. Appreciate it.


Bawah : Penyampai Sinar fm. Abbynovfanaskova.. Hehe.. Nama saintifik tu. Kak Abby Fana lah.. dengan Abang Najman & Shida..

Bawah : Antara wartawan yang hadir.. dari Berita Harian , Utusan M'sia dan Kosmo.. :-)

Bill Bora datang dengan kek untuk Linda yang sangat special ! Love u too !

Bawah : Kuanggap seperti kakak-kakak ku.. Habsah Hassan & Rubiah Suparman..

cutttttttt !!! Hehe.. mentang-mentanglah Habsah Hassan penerbit filem...main cut cut plak..

CUT ! Sebelum Linda sambung cerita tentang kehadiran tetamu2.. Jom ! Tengok keadaan di sekitar 'house warming' ni..

Bawah: Ni khemah sebelah kiri rumah.. sebelah kanan ada lagi.. kat belakang pun ada lagi.. Tak sempat nak snap photo..

Ibu & ayah yang kepenatan tetapi masih ceria melayan tetamu...

DJ corner.. kat sinilah tetamu mengasah bakat menyanyi.. tapi ramai yang 'pitching lari' hehe..



Tuan rumah sibuk layan tetamu. Anak-anak buah Linda cari 'pot' masing2 malam tu.. tak terlayan!

Macam-macam makanan adaaaaa....

Bawah : Tetamu yang tak henti-henti datang sehingga jam 12 malam.. Shukran..shukran..

Bawah : Eh eh ? Ada Awal ? Dia duta otak-otak gombak ke ? hehe.. Bila pengacara 'hot' ni datang ke rumah Linda , abang otak-otak ni tak lepaskan peluang bergambar laaa.. Senyum Awal.. I like your lesung pipit !


Tuan tanah pun nak bergambar gaks.. Alaaa tomel tomel tomel...


Linda ucapkan jutaan terima kasih kepada OTAK OTAK GOMBAK , Chef Joe... Otak-otak dia memang kaw-kaw.. sedap sangat ! Sampaikan Awal sanggup menunggu diorang bakar otak2 baru takut kena kebas dek orang lain.. Ermm..satu lagi! Otak-otak Ayam Pandan dia pun sedap.. trust me! Lidah I cerewet tauuu...

Bawah : Tuan tanah... dengan Chef Joe..


Linda juga ucapkan terima kasih kepada Chef Zaida, Chef Zam , Chef Liza yang sudi datang ke rumah Linda.. Wow ! Semua chef hebat Malaysia !

Haaaa... bawah ni Chef Ray... Hehe.. Chef Suhari lah.. Abang Ipar Linda.. Dialah yang bertanggung jawab sebagai chef di semua rangkaian restoran Linda.. dan dialah yang menyediakan semua makanan pada malam open house tu..


Alhamdulillah tetamu sukakan Spaghetti Seafood Chef Suhari.. dan yang paling 'tak boleh tahannnn'... ialah menu Nasi Dalam Kambing !! Huhhhhhh! Terangkat !!

Sabar eh.. tengok gambar ni dulu...


lepas tu..


Staf Linda betul-betul 'kerjakan' kambing ni...


Memang best ! 2 ekor kambing disediakan utk majlis yang berlangsung dari 3ptg - 12 mlm ni..

Bergambar dengan kawan-kawan Linda .. Harry & Aman...


Yok ! Sambung tengok tetamu yang hadir...

Jovian Mandagie (pereka fesyen baju L.A Linda yang 'dikontroversikan') bersama ibunya Ibu Silvana.. Krim gue bawak ngga' bu ?



Mama Juwie..


Walaupun Datuk Maznah Hamid kurang sihat malam tu tapi Datuk sudi meluangkan masa ke teratak Linda.. Terima kasih Datuk. Kehadiran Datuk Maznah (wanita besi) buat Linda rasa lebih kuat dan ingin maju sepertinya..


Datuk Maznah & family yang sangat baik budi..


Aaa... yang kat bawah ni pulak.. entah siapa yang ajar dia.. dia suruh kita panggil dia Tengku Tuan Abang Shahril Fifiq.. Amboi ! Baik tuan ! Fifiq- Anak buah Linda yang paling ligat malam tu... Lepas mandi kat pool, dah kering , mandi balik, dah kering, mandi lagi ! Ishh budak ni.. Ni gambar tengah kering..kalau tengah basah,Mummy taknak dokong !! hehe..


Bersama Edd (Air Asia) dan Editor Murai.com.my - Roslen..


Bawah : Pengacara dari Astro Oasis - Akhtar Ashaari bersama isteri...


Rasanya , baru je semalam Linda tengok ulangan filem Nasib Si Labu Labi.. lakonan seniwati Mariani.. Thank u mummy sebab sudi datang .. :-)

Bawah : Nila (penyampai Sinar fm) bersama suami... Anak dia tengah belek pipi Linda tu... kurang merah lah pipi ni auntie ! hehe..


Bersama dengan Michael Shu (tengah) pereka fesyen dan teman-temanku yang lain.. :-)


Saudara mara dari jauh...



Rakan taulan..

Bawah: Pemenang2 dari kuiz sms Sinar fm yang terpilih untuk ke open house Linda.. Tahniah ! ...dan terima kasih kerana sudi sertai kuiz...dan yang paling penting, terima kasih kerana dengar SINAR fm ! I follow !!


Akhir sekali... a pose for you at my giant grandfather's chair ! Thank u all for coming ! Maaf kalau ada yang terkurang...


Sungguh 'warm' rasa rumahku dengan kehadiran u all semua.. Alhamdulillah.. Linda tenang di rumah baru.. InshaAllah.. tahun depan , kalau ada rezeki , kita jumpa lagi...
Linda juga nak ucapkan terima kasih kepada yang sudi menjemput Linda ke rumah terbuka Aidilfitri iaitu Dato' Farid Ridzuan dari MEDIA PRIMA , Datuk Maznah Hamid, NSTP, Restoran Puteri (Habsah Hassan & Rubiah Suparman) dan Azwan Ali..

49 comments:

  1. bestnye umah tbuke kak linda..
    utk peminat join xde ke...hmm...

    ReplyDelete
  2. wah wah.. meriah giler semua tetamu kat rumah linda yea

    ReplyDelete
  3. salam kak linda.

    bestnya housewarming kak linda. nasi dalam kambing tu teliur ku tgk. di restoran ada jual tak?

    ReplyDelete
  4. Kak Linda memang Wanita Hebat..
    I like u

    ReplyDelete
  5. linda ambil la.. gambar di kawasan rumah nak sangat tengok

    ReplyDelete
  6. wah...ramainya dtg umah kak linda..
    seronok nyer kan bl org dtg umah..
    letih tu tolak tepi dah..
    apapun tahniah kak linda..
    cantik rumah kak linda..mcm tuanya jugak...

    ReplyDelete
  7. nak tengok la interior n exterior rumah k linda

    ReplyDelete
  8. jelouse nye dgn rumah baru u linda...cantik gile..sape yg duduk umah u ni eh..tkkan rumah besar duk sorg...

    ReplyDelete
  9. hi linda..been reading ur blogg quite sometime..tp xpernah comment..but this one..waaa..irresitable..jamu org makannn..memang insyaAllah..tak putus rezeki kita allah beri kannn.....i envy ur way to the top...envy how u distribute and share ur wealth...syukurr..tumpang bangga n happy...semoga semua usaha u utk terus maju diredhai Allah..n diberkati selalu..

    ReplyDelete
  10. waaahhh..gempak la open house k.linda...
    best nyerrr....

    ReplyDelete
  11. Salam buat Linda...
    wah beruntung linda,,,ramai kawan2 linda yg hebat2....semoga linda terus berjaya masa akan dtg..em em emmm
    pengantin lelalki nyew mana ekkkk?..muahahahaahahaahaaaaa

    ReplyDelete
  12. Best nyer linda...huhuhuhuhuhu. Walau pun tidak diundang tapi dapat merasa kan kegembiraan Linda di rumah baru.

    ReplyDelete
  13. wah!!! best nyer.......
    ramai tetamu yg dtg.........
    rmh Linda cantik la.........
    suke sgt....................

    ReplyDelete
  14. Tahniah Linda..
    Such a big and beautiful house..
    Semoga Linda sentiasa tenang dirumah baru ni...

    ReplyDelete
  15. cantik la kebaya kak linda.. sampai da selinsing ke atas dah lengan tu.. heheheh.. giant grandfather chair tu mmg elegant... btw congrats!! sy kagum ngan usaha kak linda dalam apa jua bidang.. :D

    ReplyDelete
  16. sedapnya nasi kambing tu....uiiiii teliur:$....kak linda bila nak buka restoran kat area johor? kitaorg org johor da lama tunggu dengan penuh kesabaran:)

    ReplyDelete
  17. Fuyooo...best... baca coretan LO...
    tulis lagi ya... ambil gambar banyak2 lagi tau...

    ReplyDelete
  18. Bestnya tgk kebahagiaan linda dgn tetamu2 hadir. Sedihnya kerna akak tak terpilih utk bersama2 waktu itu, apa pun akak rasa keseronokan tu biarpun dr jauh. Pd akak elok sgt majlis seperti ini di buat setiap thn kerna kata org, SETIAP TETAMU YG DTG RUMAH KITA MEMBAWA REZEKI DAN BALIK MEMBAWA SEGALA DOSA2 KITA.Insyaallah.Apa pun akak sentiasa doakan yg terbaik wat linda dan moga satu hari akak dpt jejak kaki ke istana linda tu.

    ReplyDelete
  19. hi linda..
    meriahnya rumah terbuka linda...
    saya suka awak...even awak sudah berjaya dan popular awak xpernah lupa diri...sederhana saja...semoga cita2 linda tercapai dan semoga linda sentiasa diberkati Allah...amin...

    ReplyDelete
  20. otak otak ayam????best ke???kat mana nak dapat???

    ReplyDelete
  21. hi linda...

    u must reply this..im from singapore..i tengok tu otah2 ayam pandan..sedapnya..mana leh dapat eh..hehe..and ur house cantik lah..congratulations..

    Lynda

    ReplyDelete
  22. LINDA...CONGRATS.MMG CANTIK UMAH N EVEN TGK GMBR JE DPT RASAKAN KEMERIAHAN OPEN HOUSE-WARMING LINDA.MOGA-MOGA YANG BAIK2 JA DATANG DLM HIDUP LINDA NANTI.BERKAT BUAT BAIK PADA ORANG LAIN.BERKONGSI REZKI.INSYALLAH.NANTI IF RNCNGAN BARU YG LINDA HOS KAT CH180 START JGN LUPA CKP YEK.RINDU NAK TGK LINDA KAT TV.PENGACARA SB3 YG BARU MMG TAK LEH LWN LINDA.TP TGK GK COZ NAK TGK SAZZY N NASH.

    ReplyDelete
  23. cantik rumah...jgn lupa bersyukur ngan rezeki yang Allah kurniakan...

    ReplyDelete
  24. best nye kan bila dpt berkumpul ramai2 mcm tu...
    seronok dapat berjumpa dengan kawan2...ye la kalau ari biasa semua nye bz dengan hal masing2..oh ya terubat rindu tengok mama juwie..dah lama x dengar berita pasal dia

    anyway, congrats sebab dah masuk umah baru...sangat cantik...

    ReplyDelete
  25. pehhh..kurusnye kak linda!!ape rahsia..meh r kongsi ehehehe

    ReplyDelete
  26. Wah best nye
    nasi dalam kambing tu..

    ok kak linda
    jaga diri baik2 ok

    Fikri@anfaa.com.my

    ReplyDelete
  27. hye kak linda..
    best nye tgk rumah terbuka
    mm..nasi dalam kambing pun syokjugak
    haha
    ok lah kak
    jaga diri baik2

    fikri@anfaa.com.my

    ReplyDelete
  28. hey akak yg sungguh cantik..ahahhaha...anyway plzz give your wishes support for our spm09..

    ReplyDelete
  29. salam linda,

    Semoga linda bahagia dan tenang di rumah baru. Amin
    Semoga tahun hadapan rumah linda mempunyai seorang nakhoda yg beriman, berkhalifah, baik budi pekerti serta menjaga linda dengan baik. Kak ita hanya mampu mendoakan yg terbaik buat mu dik.

    nyyummmm22222 sedap nya nasi dlm kambing tu

    Lots of love from
    ur sis kak ita

    ReplyDelete
  30. wah bestnya rumah baru.... nanti jemput sy pulak k..hehehehhehehehe..teringin nak melawat rumah baru ni

    ReplyDelete
  31. Wahhh malatoppp rmh dan majlis hari raya u..vangga ank Johor kan..

    ReplyDelete
  32. To miss lynda from spore....Otak2 ayam tu kalau d jb,boleh dapat di LC Catering(yg popular dgn nasi ayam penyet),kalau di sekitar klang valley,boleh dapat di KUZIE Catering(pak Engku)shah alam.....thanks...)

    ReplyDelete
  33. meriah sis.
    btl laa mcm knuri kawin tapi pengantin n kadi je xde.
    hehehehehe.

    ReplyDelete
  34. Bangge dgn kak linda.. muda2 lagi da berjaya... da ade umah sendiri.. admire sgt dgn kak linda.. semoga kak linda terus berjaya dan berjaya

    ReplyDelete
  35. otak2 ayam ni base kat JB. Jual frozen 100pcs/box = RM40-00. Untuk tempahan call 012-7275155 RAHIM.

    ReplyDelete
  36. Linda sayang...

    Cantik rumah, tuan rumah pun cantik....krim aper yg Linda guna beli dgn ibu Silvana tuh..bole share...nak ler cantik cam Linda gak..ahakssss....take care & best of luck darling

    ReplyDelete
  37. dlm hidup tk semua yg kita nak .kita dapat.sabar ye

    ReplyDelete
  38. kak linda .. umah lame kak linda yg cantik gak tu sape dduk ? bile la kak linda nk kawen kn ? x sabar nk tggu .. huhu .. kak linda da cerahkn skrg .. penangan mandi susu .. kikikiki ..

    ReplyDelete
  39. tahniah kak linda...
    semoga dimurahkan rezeki....
    rumah kaklinda memang cantik...
    pandai kak linda pilih colourkan...
    cantik sgt rumah kak linda...
    urm bilalah saya nk beli rumah mcm kak linda...
    tq bagi layanan yang best sgt...

    ReplyDelete
  40. nak jadik jiran sebelah rumah linda lah..boleh? :)~

    ReplyDelete
  41. terasa ingin jadi seperti kak linda...

    ReplyDelete
  42. Salam kak linda... bertuah saya dpt jd pemenang k rumah terbuka kak linda.... best sgt.... kambing tu manyak ok

    __fazira__

    ReplyDelete
  43. Salam linda
    Bangga nya dgn usahawan wanita yg seorang ni....cantik dn kaya lagi!ingat azah tak? ala dulu slalu call linda..ingat azah mimpi linda kawin dgn paknil?..(paknil kata sapa yg xnak kawin dgn wanita kaya mcm linda ni...ahaaks!!!)
    All de best linda..

    lots of luv

    ReplyDelete
  44. Aikkk, rasa macam pernah ku lihat si Aman itu.. Dimana yerrr... Owwwhhh, dlm flight AirAsia... Konfirm!!

    ReplyDelete
  45. wish u all the best..
    harap2 kita pun ada rezeki cam linda satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  46. Salam kak Linda,..

    Rumah akak memang superb, ni yg berkobar2 nak kumpul duit ni..hehe

    ReplyDelete