Friday, January 15, 2010

ATV with SchAwal

Sepanjang Linda bercuti sebelum mula menjalankn tugas di Suria fm , Linda habiskan masa terluang Linda dengan pelbagai aktiviti...

Antaranya ATV...

Kalau sebelum ni Linda pergi bersama keluarga , kali ni , Linda bersama dengan kawan-kawan baru.. Pasti u all kenal Scha & Awal , kan ? Linda dah lama kenal Awal.. in fact,baru-baru ni Linda buat open house pun Awal ada datang sebagai tetamu. Pasti u all juga kenal Scha, kan ? Mesti ramai yang ingat Linda asa 'masalah' dengan Scha.. hahaha... apalah pemikiran orang2 kita ni.. serong memanjang.

OK biar Linda cerita ye. Memang betul Linda taknak bergambar dengan Scha di media kerana pada waktu itu , Scha sedang keluar dengan seseorang yang 'ada kaitan' dengan Linda. So,Linda taknak dikaitkan lagi dengan dia sebab tu Linda elak bergambar dengan Scha. Terus terang Linda katakan , Scha dan Linda tidak ada masalah langsung. Kenapa perlu ada? So,lepas Scha bebas dari dia, barulah kami berpeluang berkawan. Setelah Scha diperkenalkan kepada Linda oleh Awal, Linda dapati Scha seorang yang baik dan seronok diajak berkawan. Tapi kesian.. orang salah tafsir tentang Scha. Rata-rata pengalaman Scha dan Linda sama saja. Kadang2 nak ketawa pun ada bila 'story' kami seperti bersambung2 dari satu babak ke satu babak bila berkongsi cerita. Sama! Apa yang boleh Linda katakan pada Scha ialah...bersabarlah. Dulu pun Linda dihentam teruk oleh orang ramai yang tidak tahu kisah sebenar. Sekarang Scha kena.. Kebetulan pula kecoh kes kena tahan polis di tempat tak berlesen. Huhu... Takpe Scha , lepas ni pergi mana-mana..kena tanya dulu "errr, excuse me, tempat ni ada lesen ke tak ?" ... hahaha... So kepada u all semua.. Tolonglah... Berhenti memfitnah selagi belum tahu kebenaran. Kami cuma tidak mahu bersuara kerana menjaga keaiban orang. Kalau kami bersuara , mungkin saja kamu tidak mahu percaya. Terpulang..
So Scha , don't worry... Kebenaran akan terbukti.. kan? Tunggu je... Percaya pada kekuasaan Allah..

OK.. sekian.. eh belum habis lagi.. Ni hah.. Jom join kita ATV !

Ready ?



Bersama dengan Scha , Awal , Asfar dan Muz... Yeayyyyy!! Kami berjaya meredah hutan dan dah sampai air terjun !!



Tak sah kalau tak bergambar... back to nature..



Cehhh... sampai terduduk-duduk Awal amik gambar.. you're a nice & good man Awal... teruskan..



Dah sampai air terjun ....Apa lagi.. mandi laaaaa.... Sejuk!



Floating skill .. hehe..




Scha + Awal + Linda = Schawalinda ... Love it !!



OK .. sekian saja journey kami melalui semak samun hutan belantara yang banyak buluh untuk menikmati keindahan ciptaan tuhan... We had a real good time ! Lain kali, kata Awal, dia nak ATV lagi..tapi ke tempat yang lebih jauh dan lebih mencabar.
Beberapa hari sebelum tu , Linda main ATV bersama kelab peminat Linda iaitu L.O.O.K ( Linda Onn's Orang Klub ) ... Hadir sama Ibu Silvana dari Silvana Cosmetics...


OK guys ! Kalau u all pun berminat main ATV ni , scroll down blog ni , ada contact number company ATV ni kat salah satu gambar atau kalau u all dah jadi ahli kelab LOOK , tunggu jemputan dari Linda untuk aktiviti seterusnya ok! Memang enjoy dan kembali ke alam semula jadi gitu !
Ciao for now !!

32 comments:

  1. selamat menjadi warga SURIA FM semoga karier k.linda terus berchy bagaikan sang suria :)

    ReplyDelete
  2. best nyer ATV~!
    awal & scha loooooooks gooooood together! ;p

    ReplyDelete
  3. betul2 aktif linda. Akak pun faham ttg kes ngan scha dan linda dulu. Apapun setiap kebenaran pasti terserlah jua hanya masa nya tiba samada cepat dan lambat je. Akak tau linda ada semangat atau cara sendiri utk hadapi. Jgn menyerah kalah, bukti kan tanpa cinta palsu u all lg bebas membina empayar sendiri.

    ReplyDelete
  4. wah bestnya kalau GG leh ikot skali,sayang akak linda x ajak :(..akak nie rajin lah wat blog sure rajin menulis nie.salam ukhwah..happy sokmo enjoyyy

    ReplyDelete
  5. owh man. lets not just do Sofea Jane. lets do a more challenging route next time! this weekends perhaps?

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah saye dpt JD org pertame komen utk post kak linda january 15 nie,saye abes bce blog kak linda pkul 4:15 a.m.. saye amat2 minat kt linda n lps bce blog kak linda,saye dpt rse kak linda amat2 baek,sopan,caring,penyayang n xlupe diri!! ssh nk jumpe celebrity yg xlupe dri mcm akak!! seriously.. saye nik mohamad syazne bin nik ezanee, BEKAS pelajar sekolah berasrama penuh sekolah menengah sains tlk intan SEMESTI.. saye tgh tggu result SPM skrg and amat2 cuak tggunyew.. hehe.. almaklumle,saye ank 1st n harapan kluarga.. saye tringin sgt2 nk contact kak linda n mcm2 saye nk tny kak linda tmbh2 yg psl controversy kak linda kt los angeles 2,saye xnk dgr dr mulot org,sumpah saye xcaye.. kalau kak linda x keberatan,kak linda followla blog saye ye,niksyazne.blogspot.com.. seriously saye nk sgt2 temu muke ngan kak linda n sembang2!!! hopin so!! mengade ngadenye saye suroh akak follow blog saye!!hehe.. saye dh follow blog akak dh.. kalau xkberatan lg,saye nk number fon akak!!saye bleyh janji ngan akak yg saye xkan bwat yg bkn2 ngan number akak ni sbb sye nk sgt2 cntct ngan akak!!!0175455825,nie number saye..last say,harap dpt jumpe akak,sembang2 ngan akak n harap saye akan jd fan akak yg akak akan igt slame lamenye!! sayang kak linda!!! contact saye taw!!!!!! saye bleyh janji ngan kak linda yg saye akan jd fan kak linda yg plg best!!!! all the best!! may Allah always bless u n grant ur prays!! lots of luv....~

    ReplyDelete
  7. smoge Allah akan sentiase berkati org baek n x mudah lupe diri mcm kak linda!!!!!

    ReplyDelete
  8. ha..ha...suka ngan Schawalinda---nice!

    ReplyDelete
  9. bestnya kak linda..i nak try juga la...

    ReplyDelete
  10. bestnye ATV...kt mane ni kak linda?kt kemensah ke kat mane?kt Penang ada ATV tp tepi pntai je dorang buat..kalau ada masuk hutan cm u all pegi, mesti gempak kan..hehe..

    ReplyDelete
  11. abaikan la schawalinda.
    kamu tau ape terbaik utk kamu.
    mulot org nih, sampai bila2 pon tak abis..

    btw, nice entry la. suke ATV.

    ReplyDelete
  12. salam kak linda...~

    suke tgk pic korang sume...
    nmpak betul2 seronok...

    tgk sekali imbas, kak linda n kak scha, mcm kembar...=)

    aper pun, all da best in wut eva u d0..=)

    moga dlm jagaanNya sentiasa

    MunieyRahim

    ReplyDelete
  13. alamak linda..baju u sama jer pegi main ATV. itu baju seragam yek..he..he.. have funnn

    ReplyDelete
  14. wah... macam best jer... nanti anak anak i dah besar, nak suruh diorg bawak mama ni jln2 dlm hutan...

    ReplyDelete
  15. suka dan seronok tgk gambar linda, scha dan awal.. so sweet all of you..

    ReplyDelete
  16. wah linda sudah jd tag team ngan schawal.. now schawalinda pulak.. hmmm

    ReplyDelete
  17. mm...cool la kak linda...nnt nak cuba la gak...
    ape ape pun hope kak linda terus success dalam apa jua yg kak linda buat esp ur bisiness...

    ReplyDelete
  18. waaa seems sooo happy... ur enjoying ur time.. =D

    ReplyDelete
  19. i used to have bad thought towards u before... but after all i know u were in good side when i heard true story abt scha and him. well linda i used to hate u, but no more!! haha.. nk jadi fan buleh?? ngeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  20. hi kak linda..

    first time datang melawat..

    :)

    ReplyDelete
  21. asam garam hidup sang manusia... x perlu jd celebrity, org koman mcm eden pon x pernah kering drpd keperluan utk menempuh liku2 kehidupan... as mentioned to u yesterday (hi-tea session), all the best & smoga masa hadapan m'janjikan yg baik2 belaka, insya-Allah... ameeen... :)

    p/s: SCHAWALINDA... hmm... blh jd brandname baru yg sgt cantik... baik amik cepat2 sblm ada yg curik...

    ReplyDelete
  22. salam, is it at kemensah? :)

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..persahabatan yang ikhlas membawa ke syurga..hati-hati dalam menilai hati..bercara-cara dalam menutur bicara :)

    ReplyDelete
  24. kak linda...

    berhati-hati dalam berkawan yer...jgn cepat mempercayai org lain...persahabatan yang dihulurkan perlulah ikhlas bukan sebab agenda tertentu. Allah mengurniakan rezeki dan kasih sayang keluarga yang tak ternilai kepada u..sebab apa..sebab u ikhlas & redha pada ujian yang diberikan Allah...jgn dgn ada perasaan yang tidak baik kepada sesama makhluk Allah..Allah akan tarik semua nikmat yang dipinjamkan pada kak linda...renungkanlah...LO is the best for ever and ever...amin....mummy2010

    ReplyDelete
  25. HI linda. honestly when u were with fahrin i never really like you. I prefer him with Scha..tapi after what happened i rasa kesian pulak tgk you teruk kena hentam dgn bloggers and forumers. 99% of people say that fahrin tu baik la, alim la etc. And because of that, si fahrin ni akan dpt perempuan yg baik2 bukan cam you and scha yg they say perempuan kaki clubbing. Masalahnye all these people ni tau ke fahrin tu bebetul baik. Everyday sy ikut perkembangan you all and i memang berharap sgt that you and scha are the right party. Actually i notice after scha n him broke off, dia yg sebenarnye started the provocation bukannye scha. Kalau dia senyap dia takkan mention about the third party isnt it? That is when i startd tak suka FA. All the best to you. Percayalah, kalau FA boleh kata kebenaran akan terbukti and allah bersama org 2 yg benar, you and scha can say the same thing as well, isnt it.

    ReplyDelete
  26. salam...
    kak Linda,cepat lar update pages facebook akak..
    da serabut tgk dorg mengata kt pages tue...da xtahan da...

    fans,help me to protect kak linda dlm pages facebook...tolonggg tau,semakin menjdi-jdi yg duk mengata dlm pages kak linda...i need help all of you...kite same2 sokong kak linda....

    ReplyDelete
  27. Dulu I slalu gi jungle tracking,gunung tahan pun I dah tawan tau,tu x termasuk lagi gunung2 yg sewaktu dgnnya.Skrang dah x leh lagi dah..Sronok tgk U all mcm ni,selagi mampu dan sihat,teruskan k....hidup mesti dipenuhi dgn keceriaan..kegembiraan wlaupn di himpit oleh seribu mcm masaalah...hidup Linda....

    ReplyDelete