Thursday, March 11, 2010

Another Bike Lesson..

Usah ditanya kemana ku pergi dan apa yang kulakukan di hujung minggu lepas... kerna aku berpanas dibawah matahari nan terik untuk menjinakkan 'machine' yang ganassss ini.. hehe..

Ye...Linda,beberapa kali ke Metro Driving Academy untuk berlatih sebelum menduduki ujian mendapatkan lesen B Full... Bermacam-macam rasa ada waktu berlatih ni.. panas, gerun (takut jatuh lagi), terlalu fokus dsb... Tapi ada satu perkara yang sangat PASTI ! iaitu.. Linda dah tak jatuh motor lagi...!!! Yeayyy!!

Meh... ikut Linda belajar motor... Diorang cakap motor ni jenis 'naked bike'...ermm ahauww..seksi...

Bawah: Amacam ? Ada gaya,mutu,keunggulan tak? Christiano Ronaldo tengok Linda tergoda tak? hehe...



Kalau nak bonceng CR pun...kena tunggu dapat lesen P eh... Lesen L tak dibenarkan membonceng ye tuan2 dan puan2..

Bawah ni pulak.. Cikgu Onn tengah memberi tunjuk ajar...



Opppp ! Stop..stop! Pesanan seterusnya...


Haaa... Bawah ni pulak , cikgu tak bertauliah tengah mengajar Linda ye.. Kakak Linda pun belajar motor gaks.. hehe..



Kalau nak amik lesen motor , kena lalu bulatan '8' ni ... Pastikan motor tak jatuh dan muka sentiasa tersenyum ... InshaAllah lulus !

Bawah: OK. Yang ini muka takleh senyum..sebab takut lari fokus.. Linda kena lalu titian ni dan kena pastikan tak jatuh... Manalah tau esok kalau dan beli motor,kena lalu jalan kat kampung,kena lalu titian macam ni...



Bawah: Ni pulak aksi stunt menonggeng atas motor.. Bila cikgu tak nampak, Linda buatlah stunt macam ni... esok,bila dah terrer , bolehlah Linda buat 'superman'ke..aksi baring ke... keke..



My teacher.. Mr. Onn...with Linda Onn.. Onns In Da House yo!



OK... tu je aktiviti hujung minggu.. tak banyak sangat. Selebihnya sibuk dengan meeting...meeting....meeting !!! Argghhhh !! Bila nak dating ni....!!?

13 comments:

  1. syoknya amik lesen kak linda..musim2 panas ni alamak sun burn le plk.

    ReplyDelete
  2. hehehe..kak linda bayar berapa? saya pun amik kat metro gak adalah 3 bulan yang lepas..gerenti sampai lulus..tp best kat situ..btw ATV tu pun saya dah pi..best giler..dengan team sume..tp teringin nak pi gan kak linda lah..T-T..boleh tak ek?

    ReplyDelete
  3. lepas ni macho kak linda tunggang motor..
    suke2..jgn lupa bawa motor masa pg tesco ampang eh..hehe!!

    ReplyDelete
  4. Nampak macam dah professional bikers jer Kak Linda... :)

    ReplyDelete
  5. wd love to respond as the following:

    (1) linda klubung smua, siap dgn full face... christian ronaldo konfem x sempat utk t'jatoh cinta... silap2 gaya dia ingat linda = sorg mamat yg sdg sgt ye ye aw fokus belajar b'mana utk menunggang moto besau... hiksss :)

    (2) jgn khuatir psl bulatan 8... klu pikio real2, mao naik stress dibuatnya... justeru, linda chong jer sket minda tuh dgn mengatakan bahawa it's just a mere 2 bulatan yg perlu dilalui secara b'turut... cuba linda bayangkan skarang? btol x dah rasa mcm kacang jer... hehehehehe :)

    (3) titian sebtg tuh rasanya will only be relevant utk test esok jer kot... once u r with yr new big bike, konfem linda perlukan a real bridge... kot2 masa ronda kat mane2 kg nanti, linda t'serempak dgn titian sebtg & seumpamanya & linda t'ingin sgt nak lalu gak, u can always turun dr moto besau linda tuh & menyeberang dgn kaki jer ek... :)

    (4) dgn moto besau baru linda nanti, rasanya people wd feel a bit akward klu pemiliknya x buat stunt... jd, linda x yah nak tiru mat2 rempit punye aksi superman... instead, linda blh amik kesempatan nih utk introduce aksi baru called spiderman, may b? :)

    (5) dlm gambar di atas, warna baju cikgu onn pink ek? sedondon dgn linda gitu... cayalah cikgu onn... demi linda, pink pon pink le ek cikgu onn... (p/s: klu cikgu onn baca komen nih, jgn marah ek... mana ler tao kot2 lps nih t'buka ati akak nak blaja tunggang moto besau dgn cikgu onn lak :P)

    (6) fokus linda, jgn x fokus... tp la kan, akak anticipate bila linda pi jumpa abg2 jpj esok pg(jumaat, 12/2/2010), takot diorg jer yg x blh nak fokus nanti... hahahahahaha... :P

    (7) x pe linda... skarang nih, meeting ler puas2... nanti bila schedule linda = dating, dating & dating, masa tuh konfem para ahli msyt x cukup jari dah utk digigit... hiksss... :)

    last but not least, i'm trully proud of u linda... keep it up... may u pass the test with flying colours... take care & peace... ;)

    ReplyDelete
  6. perghh smart a kak linda naik superbike tu..suka tengok girl yang ride motor besar-besar..hehe caya la kak!

    Analisis Gambar Rempit Edisi Kelakar Tak Hengat. Hahahaha!

    ReplyDelete
  7. wahh!
    kak linda, metro driving puchong ke?
    wawawawa~
    dekat gile dong ngan my housee!
    ;)

    ReplyDelete
  8. hahahahhahaha... akak dah slh interpret maksud t'sirat di sebalik comment fb linda on yr plan to visit jpj & abg2 jpj today... x pe ler ek... sgala ucapan selamat maju jaya & hrpn agar linda pass the riding test tuh, akak pjkan trus utk sesi ujian sebenar kelak... :)

    ReplyDelete
  9. Best giler kan tunggang motor besar

    ReplyDelete
  10. pergh..... bestnyew kak Linda bljr bwk motor.. huhuuu~~ Fatin teringin nak amk lesenn motor, tapi mama n papa x bagi larh..huhuu...nnt nk amek senyap2..tp rasenyew susah cket...sbb Fatin ni bukannyew tinggi pon...huhuu....~~ anyway, gud luck and semoga akk lulus ujian bawak moto... Ameeen... :)

    ReplyDelete
  11. bestlah linda ada masa belajor motor besar. Tak lama lg leh beli motor besor. Tp hati2 ya kalo pandu di lebuhraya nanti. Risiko byk, linda. Apa pun akak doakan yg terbaik wat linda.

    ReplyDelete
  12. pako muerto locos....March 25, 2010 at 12:10 AM

    jadi betollah.. kak linda da beli moto SPyder nuh?? hehehe.. bukan ke itu kena pakai lesen C ke... roda tige plak.. bukan utk orang cacat....... wah... wah... nnt leh la aajak linda ride same2.... vrooooooom!!vroooooom!!!!

    ReplyDelete
  13. hahahahah kak linda..EN ONN ni la ajar saya motor B2!hahahahha

    ReplyDelete