Thursday, March 12, 2009

Aduh! Sakit Pinggangku!

Hi Guys ! Salam..

Sibuknya Linda minggu ni.

Professional life , Linda sibuk dengan photoshoot , on air , interview dan macam2 lagi.

Personal life , Linda dok sibuk nak pindah rumah.

Business life pulak , Linda sibuk mengatur sistem restoran supaya jadi 100% sistematik.

So,memang berserabut sikit bulan March tahun ni.

Tapi dalam pada sibuk-sibuk tu,beberapa hari ni,Linda tak sihat sikit sebab sakit belakang. Sebenarnya sakit belakang ni dah mula sejak beberapa tahun dulu. Kali ni , dia 'attack' lagi.

Ada beberapa punca Linda sakit pinggang . Mungkin sebab Linda pernah terjatuh di sekolah dulu dalam acara lompat tinggi. Mungkin sebab Linda pernah terpelecok di tangga. Efeknya pada muscle area pinggang.

7 tahun lepas,Linda dah jalani fisioterapi di sebuah hospital pakar. Nampaknya kali ni,Linda perlu jalani lagi.

Haaa...Kalau nak tahu kenapa Linda jarang ikut mana-mana tour menaiki bas . Inilah sebabnya.

Dulu,waktu Linda di ERA, diadakan JELAJAH ERA ke seluruh negara menaiki bas. Linda memilih untuk menaiki kereta sendiri untuk mengelakkan sakit pinggang dalam perjalanan jauh berjam-jam. Bukan menyombong atau takde 'teamwork' atau ngada-ngada tak nak naik bas tapi maklumlah,tempat duduk di bas tak selesa boleh menyebabkan sakit pinggang. I'm not a DIVA , boss! Hehe..

Tapi apakan daya...Aku ini sering disalah ertikan... :-(

Begitu juga dengan road tour ABP , sebolehnya Linda naik kereta sendiri .

Kalau Linda naik kereta sendiri , anytime , Linda boleh berhentikan kereta dan berjalan untuk meregangkan otot.

Kalau naik bas,kang Linda mintak driver bas kejap2 berhenti kang kena tengking plak ! Hehe.. Driver bas marah takpe...penumpang sure stres ...kejap2 stop..kejap2 stop... :-)

Kalau road tour atau mengacara majlis di luar KL , Linda lebih selesa balik ke KL dari tidur di hotel. Sebab kat rumah ada tilam khas untuk melegakan sakit belakang Linda. Tapi kalau dah penat sangat , Linda terpaksa jugaklah lepak kat hotel.

Kalau perjalanan panjang dalam kapal terbang,Linda makan pil tidur atau muscle relaxer (pil ni mengantuk) untuk lenyapkan semua sakit. Kalau boleh , Linda nak ada jet peribadi dengan seat yang empuk untuk terbang kemana-mana.. hehe.. cita-cita besar tuuuu...

Ehhh.. berapa banyak 'kalau' daaaa... hehe..

OK. I need a rest now. Duk lama-lama mengadap laptop pun sakit gaks.. Tengah sakit ni. Nite ! Love u guys...

39 comments:

  1. kak linda,

    have a good rest ok.

    nanti sakit pulak akak tu.



    nanti buat la satu kedai makan kat JB.

    ReplyDelete
  2. samekum, linda, Tgk skrg linda dah sakit. Jangan kerja terlalu penat hgga rest time pun takde. Kalo linda sakit akak serta fan linda risau gak. So hrp linda lebih berhati2 pas ni. Kesihatan nak kena jaga gak. Doa akak linda cepat sembuh.

    ReplyDelete
  3. siannyerrr kat linda...anyway,dlm kesibukan bekerja, jangan lupe jaga kesihatan...badan nak pakai lama tau...kami peminat2 kak linda akan sentiasa doakan kesihatan dan kejayaan akak dunia dan akhirat, amin....

    ReplyDelete
  4. Semoga kak Linda cepat sembuh ya...
    kesian kak Linda...

    ReplyDelete
  5. betul tu,kalau naik bas mau kena tengking asyik sruh berebti..lbih selesa naik kete sendri kan?hope linda cepat sembuh...

    ReplyDelete
  6. sian linda
    kalo g wat terapi wat btl2
    semoga cpt sembuh!

    ReplyDelete
  7. Salam Linda ... Dalam kesibukan membina kerjaya, kesihatan diri jgn diabaikan... Linda jgn lupa kejayaan kita hari ini krn org2 yg kita syg yg sentiasa berada di blkg kita... Diaorg musti nak tgk Linda sihat2 selalu...

    Semoga Linda lebih sihat dan ceria di masa2 akan dtg !!

    Adios Linda !!

    ReplyDelete
  8. Ya ampun...
    Sakit Pinggang ye kak linda..
    semoga cepat sembuh eyh..

    If kene jumpe doc,n uat terapi...
    jangan ponteng eyh...

    we DO concern about you taw...=)

    ReplyDelete
  9. akak try r gune dr backbone...it can help tukygsaket pinggang..akak leh gune time drive..time tido...time kat konti radio pun bleh....my fren ade gune n memg sket pinggang die dh kurang....at least kite leh cube merawat kan...=)

    ReplyDelete
  10. yup, dr backbone boleh letak dalam keta jugak... best...

    ReplyDelete
  11. Private jet lagi susah nak brenti utk nak regangkan otot.

    :)

    ReplyDelete
  12. rehat byk2 linda..get well soon

    ReplyDelete
  13. salam kak linda. moga rawatan itu dapat meredakan kesakitan mu. we always support u k. rehat kasi cukup. get well soon

    ReplyDelete
  14. Ooo Linda u guna Pelapik Tilam Contiago erk?=P am I right?hehe...

    ReplyDelete
  15. oh, itu maknanya kak linda kena rest byk2..'badan' tu suruh gi holiday katanya...hehehehehee

    ReplyDelete
  16. Sis, have a good rest tau....jangan teje kuat sangat t makin teruk....

    ReplyDelete
  17. tak cuba check dgn pakar ker? check tulang belakang, takut2 ada slip disc. Mintak dijauhkan lah... tapi ikut pengalaman saya. Selalu sakit belakang, tengok2 memang ada slip disc. Sib baik minor jer. Dulu buat fisio, skang amik ubat jer dah lega.

    ReplyDelete
  18. saye pon pnh jatoh....smpi skang efek nye...

    ReplyDelete
  19. love u too..have a good rest and take care ocay..!!

    ReplyDelete
  20. take care kak linda...have a nice rest,, haha

    ReplyDelete
  21. hai linda...
    suka tengok linda..
    cantik dan bijak

    ReplyDelete
  22. Hi Linda, first time masuk sini..hehehe..dalm busy-busy sempat jugak linda update blog yer..bagus-bagus okeh..admire sungguh dgn Linda sebb rajin cari duit, tabik spring!

    ReplyDelete
  23. muda muda dah sakit pinggang. kena jaga kesihatan.

    ReplyDelete
  24. linda kena belajar tenaga dalaman. so boleh ubat diri sendiri. sakit pinggang jangan dibiarkan pusat segala saraf. rosak saraf pinggang rosaklah semua badan nanti. take care. waktu muda gunakan sebaik baiknya. cari ilmu dapat ilmu. puas hati dengan apa yang ada hanya akan dapat apa yang ada saja.

    ReplyDelete
  25. owh...now i know y u slalu bwk kete sendiri..;)

    ReplyDelete
  26. alaaa...ciannnyer kt k.linda...
    nnt jgn keje kuat shat tau..smoga cpt smbuh n jgn lupa jga ksihatan...keje pon keje jgk tp ksihatan pon kna jga ek...take care my dearest sis...;-)

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. salam kak LO,
    ala3, ciannye, hope akk cpt smbuh la ek..
    kak LO, fad de 1 cdgn, pe kata akk buka cawangan MMCR dgn MAPS kat jb.. nnti blh la fad gi,..

    ReplyDelete
  29. kak linda sakit pun bukan reti dok diam...
    asek nak keje jugak lagi...

    ishh..ishh...adohai donia...

    ReplyDelete
  30. hi linda,

    not sure if u've heard bout chiropractor? they can have a look at your spine & try alternative medication thru manipulation & physiotherapy. quite a number of clinics here in kl.

    another temporary relief try to apply ice pack every hour about 10-20 mins for each application.

    last but not least do not overstrain your back & take care yaahh.

    ReplyDelete
  31. kite ada masalah yang sama- sakit belakang... kalau travel susah sbb takde tilam khas utk org sakit belakang....
    saya dah buat fisio so sekarang once a week i pergi swimming...so sekarang ada kurang sket sakit...

    so maybe u blh pergi swimming?

    ReplyDelete
  32. hai Kak Linda..
    apa citer skang?
    sakit pinggang ek?
    kesian..
    takpe, banyakkan berehat..
    nanti elok la tu...

    ReplyDelete
  33. nice blog
    take care of yourself

    ReplyDelete
  34. hai linda...u still rasa sakit2 pinggang ke??...i think u shoul try produk susu alpha lipid...insyaAllah boleh menyembuhkan sakit tue...i jual produk tue...kalau u berminat nak mencuba just call me at 019-6681501 (Ejan). Thanks...

    ReplyDelete
  35. hai linda...

    i heard u dah lama dah sakit pinggang kan...
    i want u to try something..try je dulu...
    if u free..pls visit my blog or u bleh call i trus - 0126639555...

    i just want to help u coz i know rasa sakit pinggang tu mmg la sgt teruk...

    cheers

    ReplyDelete