Monday, March 2, 2009

Bukan Ini Pintaku...

Semalam , rumah Linda dipenuhi ramai kru dari Opera Klasik untuk penggambaran drama 'Bukan Ini Pintaku' arahan Rashid Sibir.

Riuh rendah rumah Linda.... best !!

Drama ni mengisahkan kehidupan lelaki lembut yang dihina dan akhirnya menjadi penyanyi paperdolls di kotaraya...

Antara pelakonnya ialah ...dari kiri : Ferry (make up artis meletups!) , Dee (my favourite!) dan Mami (tetap vogue)...



Bawah ni pulak , pengarah tersohor , Rashid Sibir . Dulu Linda pernah berlakon dibawah arahan Rashid untuk drama Datin Diaries .

Seronok tengok drama2 arahan Rashid . Pendek kata semua drama arahan Rashid Sibir memang berkesan dan menarik!



Nor Khiriah pun datang. Tak berlakon ... cuma datang amik skrip je. Punyalah happy mak Linda tengok Khiriah.. pelakon kegemaran ibuku...



Sempat juga Linda dapat murtabak sponsor. Namanya ialah Murtabak Raja ...siap ada tulis nama 'LINDA ONN' lagi ... kelassss...



Baju hitam ni... owner Murtabak Raja.. Thank you! Sedap...



Inilah bintang-bintang drama ni... cuba teka yang mana 'ori' ... ? Hehehe...



Drama ni mesti meletup sebab pelakon2nya semua best2. Ada Fauziah Nawi,Que Haidar,Abu Bakar Omar dan banyak lagi...

Tunggu ye.. BUKAN INI PINTAKU ...kalau tak silap , tayangannya pada bulan Mei ni..

25 comments:

  1. murtabak tu mesti sedap.....
    ha3

    ReplyDelete
  2. yang mana ori? yg tengah2 tu la yg ori...

    ReplyDelete
  3. hmm... konfius2... hehehe...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Salam Linda, ader berlakon citer tuh ker ? Dah lama tak tgk linda berlakon... Bila nak berlakon smula nih....Heheheh

    Nak murtabak sket leh....;-p

    ReplyDelete
  6. samekum. wah! bestlah rumah linda jd tempat shooting. Leh kami tgk bila di tayangkan nanti. Akak pun suka dgn Norkhairiah tu. Lakunannya mantap. Boleh habis ke linda makan murtabak tu 2 kpg? Pasti lazatkan. Sayang linda.

    ReplyDelete
  7. kak linda, kat mana ada jual murtabak tu? tipah nih pantang skek dengar pasal murtabak!! my peberet!!! hehehe...

    ReplyDelete
  8. hmmm... sedapnya murtabak...
    kat tempat saya ada murtabak muar jer..
    :D

    ReplyDelete
  9. kalau bulan mei, boleh la saya tgk. kak linda, mana nak beli murtabak raja tu ye? terliur tgk.

    p/s: rumah akak linda memang cantik giler

    ReplyDelete
  10. hai akak linda..., mesti tayangannya nanti besh tuh. akak tanya yg mana ori.. of course yg tgh tuh yg ori hahaha... bye2 akak

    ReplyDelete
  11. salam kak limda... emm.. mcm sedap jer mertabak raja tuh.. kat area maner leh dpt ek? emm pertanyaan :- tuan punya mertabak raja single ker kak linda?? hehehe.. kak linda pun single lg kan?? hehehe... apa lg kak linda! hehe... dua2 pun wat biz.. "candangan jer"..!! hehe. klu jadi jgn lupa jemput sayaaa....hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  12. salam kak linda..
    hallu...
    saye ni kire ikot gak la pekembangan akak sejak dr era dolu2..
    hurm...
    nak tanye leh??
    kak linda ader wat sumthing ker kat muke???
    sbb mmg nampak beza gmbr dulu n skg...
    dulu gelap..
    skg da cerah..
    dulu tembam.. skg da tajam sket dagunyer...
    harap dapat jawab soklan ni yer..

    thanxx....

    gudlak for ur future undertakings :)

    ReplyDelete
  13. wawawa.. kak linda..
    suke tgk u skg..
    da ader sumernyer...
    except husband n children..
    hehehee...

    hurm..
    tak ramai gurl out there yang berkerjaya n berkerjaya mcm u kan..

    so.. ape rahsia???

    n.. ape rahsia kulit muke u nampak macam licin n smooth jer..
    hohoho

    ReplyDelete
  14. salam linda..
    murtabak raja tu bukan ker dr kelantan?
    citer tu mcm menarik

    ReplyDelete
  15. Hye!

    Linda jawab soalan La La ye.

    Ye La La,memang dulu dan sekarang berbeza. Cuba La La tengok gambar La La 8-10 tahun lepas,mesti berbeza kan? Gambar Kak Linda pun berbeza!

    Dari masa ke masa,muka kita berubah. Terpulang kepada kerajinan kita jaga muka. Kalau rajin,makin elok. Kalau tak rajin,makin teruk.

    Kak Linda ni... Pantang ada waktu free,ada saja benda nak digonyeh kat muka ni. Mask,hujung timun,tomato,asam jawa,bedak sejuk,lidah buaya,air beras dan banyak lagi. Dalam masa yg sama,rajin pegi facial dan ambil Vitamin yg banyak. Setiap pagi buat jus buah. Minum air kunyit etc..

    Di atas hanya sebahagian je cara kak Linda jaga muka. Banyakkkkk lagi kak Linda buat. Samada petua tradisional atau moden.

    Dagu panjang? Haha..meh sini,picit dagu Kak Linda. Rasa ada ketul tak? Ori k ! Bila Kak Linda diet,muka yg nampak perbezaan ketara. Tak tembam lagi. Tu yg nampak dagu panjang tu...

    Tapi tak pernah botox atau collagen kat muka ni. Ishhh....

    Tapi kalau tengah TAK diet,hmmm...muka naik setembam-tembamnya. hehe..

    So,hope u're happy with my answer,k,La La ?

    ReplyDelete
  16. besarnya murtabak tu kak?hehehehehe

    musti sodapkan kak...

    psst dalam drama ni akak de berlakon ek??

    ReplyDelete
  17. samekum. Linda , bila nak belakon lg? Rindu plak coz dh lama linda sepi dari dunia lakonan. Atau linda terlalu sebok dan tak de masa tuk berlakon? Akak suka linda tak terlibat dgn collagen atau botox kerna kalau akak dh sayang linda, rupa paras dh tak jadi satu kemestian. Budi bahasa serta tingkah laku sudah mencermin hati seseorang. Good luck, linda

    ReplyDelete
  18. murtabak tu boleh makan 3 orang kot? besau giler

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum kak linda :D

    hallu~~
    yeah~~
    thanx 4 d answer..
    act.ly, not me je yg wondering..
    my fren pon wonder gak..
    so me as d wakil.. asking u..
    hehehe..

    wawawa.. byknyer petua...
    bes3..
    nnt leh try :D

    anyway..
    tamau try tgk market mmcr atau asam pedas kat area bangi???
    ramai gak rakan artis bukak bisnes kat bangi..
    mane tau u leh majukan lg ur bisnes n bukak francais :D

    gudlak linda!!

    ReplyDelete
  20. nice cakes! n all i can say about ur mom's chicken rice, it's really distinctive taste. take it up lin.

    ReplyDelete
  21. yeah..sokong ngan La La..
    teringin gak nk try MMCR ngan MAPS..
    tapi ade kat kl ngan s.alam je..
    tryla bukak kat Bangi plak..
    Kompem ramai org serang..hehehe

    ReplyDelete
  22. kak linda,
    akak tak berlakon ke dalam drama nih ??

    ReplyDelete
  23. wahh dy guna ape tu tulis nme k.linda kt mrtabak?icing cake? ;p

    ReplyDelete
  24. anda boleh dapatkan MURTABAK RAJA ini di ;-
    usj MYDIN(frozen)
    putrajaya(frozen)
    selayang(frozen)
    melaka MITC(frozen)

    p/s kini kami membuka kiosk concept di
    MYDIN usj & Melaka MITC

    boleh juga didapati di pasar tani MARDI UPM
    pada hari sabtu dan hari ahad di Shah Alam
    cehras downtown food court num.7

    Pasar malam melewati
    taman putra ampang
    kampung cheras baru

    contac num
    03-913 13 435
    012-244 1563
    wan melur wan hamzah
    (project manager)

    ReplyDelete
  25. kak linda mmg sesuai la dgn tauke murtabak tu..hehehehehe dia buat business jgk skrg dh ada kiosk lg tu,,,,,,, nanti sy nk beli la murtabak raja tu, rmh kak linda mmg lawa,,,,

    ReplyDelete